Elevii Școlii Gimnaziale Avram Iancu au dirijat circulația în Micro 16

Proiectul "Poliţist junior", aflat la a doua ediţie în acest an, se concretizează într-o lecţie practică de educaţie rutieră, lecţie primită de copii direct de la poliţiştii rutieri. Micii pietoni, care ştiu regulile de circulaţie, sunt răsplătiţi de poliţişti, având şansa de a dirija ei înşişi circulaţia, îmbrăcând uniforma de Poliţist Junior. Marţi, 28 mai 2013, a fost rândul elevilor de la Şcoala Gimnazială Avram Iancu din clasa pregătitoare B, însoţiţi de doamna învăţătoare Toth Alina, de a participa la o activitate practică de educaţie rutieră.

politist-juniorCopiii au repetat într-o primă fază regulile pietonale de circulaţie şi au învăţat despre comportamentul corect în trafic, împreună cu inspector Hrihorişan Felicia – ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Poliţiei Municipiului Satu Mare, prezenţi la eveniment: agent principal Bretan Daniel şi agent principal Forgacs Cristian, le-au oferit apoi copiilor ocazia de a dirija circulaţia alături de ei, la o trecere de pietoni de pe strada Brânduşa din cartierul Micro 16. Şcolarii şi-au luat ambele roluri în serios, fiind, fiecare pe rând, pietoni responsabili şi poliţişti rutieri.

Activitatea s-a bucurat de un succes deosebit în rândul tuturor participanţilor, copiii întorcându-se la şcoală cu mai multe cunoştinţe de circulaţie, dar şi cu o atitudine mai responsabilă faţă de traficul rutier. După experienţa de a fi Poliţist Junior majoritatea copiilor şi-au exprimat deschis dorinţa de deveni într-o zi poliţişti adevăraţi. Proiectul realizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare în parteneriat cu Fundaţia Maria şi Radio Transilvania va continua, în perioada următoare fiind programate şi alte activităţi de acest gen în municipiul Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 29, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.