Controale ale polițiștilor, la centrele de colectare a fierului vechi

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi ai Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, în colaborare cu specialişti ai Gărzii Financiare, au efectuat controale la mai multe centre care colectează deşeuri industriale reciclabile.

0-a26Acţiunile au vizat identificarea societăţilor comerciale cu profil de colectare a materialelor feroase şi neferoase, care nu respectă legislaţia în domeniu şi luarea măsurilor legale ce se impun. S-a urmărit de asemenea, depistarea acelor centre care achiziţionează echipamente de cale ferată în mod ilegal. Au fost efectuate verificări la 14 centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 3.000 lei.

În cadrul acestor acţiuni a fost identificat un localnic de 53 din Apa, având asupra sa mai multe elemente din componenţa sistemelor de prindere a căii ferate. Bărbatul surprins de poliţişti a invocat că a găsit aceste bunuri în apropierea şinelor de cale ferată din localitate, şi, crezând că sunt doar piese de rezervă, le-a luat pentru a le preda la fier vechi. Pe numele lui Calaman M. au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de însuşire a bunului găsit.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 29, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.