Rezultate finale – Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2020

Rezultatele finale, după contestații, obținute la examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a s-au afișat la centrele de examen și sunt postate pe pagina web a Ministerului Educației și Cercetării  http://evaluare.edu.ro

Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, la nivelul județului Satu Mare, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) s-a păstrat la valoarea de 79,24%. A crescut numărul candidaților cu media 10 (zece) de la 5 la 7.

La Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 1969 de candidați (83,05%), iar 34 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La Matematică, 1693 candidați (71,56%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 28 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La Limba și literatura maternă, 629 candidați (din 671 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5 (93,74%), iar 18 candidați au fost notați cu 10 (zece).

Din totalul de 85 contestații depuse de către candidații din județul Satu Mare, în urma reevaluării, pentru 5 lucrări scrise s-a păstrat nota inițială, pentru 55 de lucrări scrise s-a acordat notă mai mare, iar pentru 25 de lucrări nota după contestații este mai mică.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 27, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.