Primăriile se pot implica în acordarea gratuită a alimentelor pentru preșcolari și elevi

Primăriile pot opta pentru gestionarea Programului pentru școli al României care prevede acordarea gratuită pentru preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial de fructe, legume proaspete, lapte, produse lactate și produse de panificație.

Până în prezent, Consiliul Județean Satu Mare a fost singura autoritate locală care a organizat și derulat procedurile de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor, însă pentru următorii trei ani se are în vedere implicarea primăriilor în acest proces pentru o mai bună gestionare a programului. Astfel, la licitații pot participa inclusiv producătorii locali care respectă caietul de sarcini.

“Odată cu descentralizarea acestui program va crește calitatea produselor distribuite elevilor. Copiii vor avea ocazia să consume alimente de la producătorii din județ, asigurându-se prospețimea produselor prin distribuția zilnică. Vor avea de câștigat prin această măsură atât copiii, cât și producătorii locali”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mai multor primării interesate de preluarea programului.

Unitățile administrativ teritoriale pot să își manifeste intenția de gestionare a programului până în data de 6 iulie 2020 către Direcția de Administrație Publică Locală a Consiliului Județean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 1, 2020. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.