Ludovic Orban: Apel la mobilizare generală a tuturor ministerelor în lupta anti-COVID

Premierul Ludovic Orban a cerut „mobilizare generală” miniştrilor care conduc ministerele implicate în bătălia anti-COVID, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut în ultimele zile.

Ludovic Orban: ”Creşterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maxim şi să utilizeze toate instrumentele legale pentru a putea reduce numărul de persoane infectate.

Marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, se protejează și respectă regulile de protecție sanitară. Din păcate, avem și cazuri de agenți economici, de instituții și de cetățeni, care, poate și din cauza unei campanii, de o agresivitate fără precedent, de negare a virusului, au ajuns în situația de a ignora regulile pe care le-am stabilit.

Vă transmit un mesaj simplu: fără menajamente, fără concesii față de cei care încalcă legea, care încalcă regulile de protecție sanitară și îi vulnerabilizează pe toți cei responsabili și de bună credință.

Toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să fie mobilizate în teren și să controleze la sânge respectarea acestor reguli și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile. Solicitaţi raport zilnic din partea fiecărei instituții de control privitor la personalul aflat în teren. Mai scoateți-i pe teren pe cei care sunt obișnuiți să stea doar la birou și au atribuții de control.
Toată lumea care are atribuții de control trebuie să fie pe teren!

În acest moment, prioritatea zero este controlul respectării normelor de protecție sanitară, peste tot: în transportul public, în metrou, la locul de muncă. Şi vreau să începeți cu instituțiile pe care le conduceți. Am avut surpriza să constat că sunt și funcționari care nu respectă regulile de protecţie sanitară. Cine nu respectă regulile de protecţie sanitară trebuie să primească sancţiune sau chiar amendă.

Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a proteja populația.”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 10, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.