Începe reabilitarea completă a Secției de Urologie din Spitalul Județean Satu Mare

Începe reabilitarea integrală a Secției de Urologie a Spitalului Județean Satu Mare, după ce în ultimii 14 ani aceasta nu a beneficiat de lucrări de modernizare. Valoarea totală a investiției este de 1,5 milioane lei cu TVA. Secția de Urologie este una dintre cele mai recunoscute secții de această specialitate din țară, medicii sătmăreni realizând operații dificile la nivel național, iar aceste performanțe merită continuate în condiții moderne. Reabilitarea integrală a secției va diminua semnificativ inclusiv pericolul de infecție intraspitalicească.

Dr. Cristian Rusu – șef secție, dr. Bogdan Feciche – medic specialist, dr. Tiberiu Botezan – medic specialist urolog și dr. Gorbatai Lilian – medic specialist urolog îi asigură pe pacienți că pe timpul modernizării, chiar dacă vor fi relocați în alte compartimente, vor fi tratați cu același profesionalism.

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare a declarat: “Constructorul își va concentra eforturile pentru ca la finalul lunii septembrie pacienții și specialiștii să se poată muta înapoi în secția modernizată. Reabilitarea secției de Urologie este doar unul dintre proiectele pe care Consiliul Județean le va implementa în Spitalul Județean Satu Mare. Mulțumesc specialiștilor pentru eforturile depuse pentru ca pacienții să fie tratați la cel mai înalt standard, fără a le crea un disconfort prin această reabilitare”.

Pe lângă aparatura modernă de diagnosticare pe care o deține în prezent, un exemplu fiind aparatul de ultrasunete 3D care este de mare folos în intervențiile laparoscopice, odată cu lucrările de reabilitare secția va fi dotată și cu alte aparate performante. Totodată, este în derulare avizarea echipamentelor recent achiziționate și se are în vedere dezvoltarea sistemului de telemedicină.

Secția de Urologie funcționează cu 30 de paturi, numărul pacienților internați fiind, în medie, de 160 pe lună. În anul 2019 au beneficiat de servicii de specialitate peste 2000 de persoane.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 21, 2020. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.