Doi tineri libanezi, solicitanți de azil în România, au fost reținuți în Gara CFR Carei

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Carei, în cooperare cu lucrători ai Poliției Carei și ai Grupei de Jandarmi Carei, au depistat și reținut doi tineri din Libia, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria.

În data de 22 iulie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Carei, în cooperare cu lucrători ai Poliției Municipiului Carei și ai Grupei de Jandarmi Carei, aflați în misiune, au observat, în Gara CFR, două persoane care au coborât din trenul care circula pe ruta Timișoara – Baia Mare și care au încercat să evite controlul, ascunzându-se după garniturile trenului staționat. Persoanele au fugit apoi spre linia de frontiera de stat, fiind reținute și conduse la sediul SPF Carei.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Libia, ambii în vârstă de 17 ani,  solicitanți ai statutului de azilant în România. Aceștia au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoanele au fost îndrumate spre Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 24, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.