Biblioteca Județeană Satu Mare se va muta într-un sediu nou: clădirea ANKORA

După ce zeci de ani s-a încercat găsirea unei soluții pentru mutarea sediului Bibliotecii Județene, Consiliul Județean Satu Mare a reușit să pună capăt acestei odisei. Consilierii județeni au decis cumpărarea centrului comercial ANKORA de pe strada Iuliu Maniu nr. 2, colț cu strada Ștefan cel Mare, aflat în proprietatea Societății METECOM, și mutarea bibliotecii în noul spațiu. Prețul de achiziție negociat este de 11.900.000 lei, suma necesară cumpărării imobilului fiind alocată în bugetul județului Satu Mare.

Decizia de cumpărare a acestui imobil a fost luată după ce timp de mai multe luni, o comisie de selecție și negociere a analizat mai multe oferte depuse de proprietarii unor clădiri de pe raza municipiului Satu Mare. Imobilul selectat a întrunit cele mai multe cerințe impuse pentru noua destinație. Printre ele se numără poziționarea clădirii în zona centrală a municipiului, o structură de rezistență adecvată noii utilități, iar suprafața utilă să fie desfășurată pe maximum patru nivele. Proiectul aprobat în CJSM prevede achiziționarea construcției tip S+P+1E+M și terenul aferent cu suprafața de 1.976 mp.

Consiliul Județean va începe procedura de achiziție a imobilului și va demara lucrările de recompartimentare, astfel încât spațiile interioare să fie cât mai funcționale pentru noua destinație a clădirii.

„Mă bucur că am reușit în sfârșit să găsim cea mai bună variantă, cea de cumpărare a unei clădiri pentru sediul bibliotecii, și să degrevăm astfel bugetul județului de plata unor sume importante care erau până acum pompate în asigurarea chiriei pentru această instituție, bani pe care îi vom putea folosi de-acum în construcția altor proiecte. Pe lângă destinația principală, infrastructura noii clădiri ne permite să dezvoltăm în spațiile sale un adevărat centru de cultură. Vom crea parteneriate cu alte instituții și vom organiza aici concerte camerale, expoziții de artă plastică, lansare de carte și alte evenimente culturale pentru toți cetățenii județului”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 5, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.