Alianța USR PLUS Satu Mare și-a lansat candidații pentru alegerile locale

Alianța USR PLUS Satu Mare și-a lansat candidații la funcția de primar al orașului și la cea de președinte al consiliului județean, precum și la funcțiile de consilier local și consilier județean. La lansarea candidaților a participat și europarlamentarul USR PLUS, Dragoș Pîslaru, coordonator al Comisiei pentru muncă și afaceri sociale (EMPL) din partea Renew Europe în Parlamentul European, care și-a deschis în Satu Mare unul dintre cabinetele sale de europarlamentar din țară.
Conferința de presă a fost deschisă de Mircea Maior Ciocan, candidatul USR PLUS la președinția Consiliului Județean Satu Mare, care și-a prezentat obiectivele cu care intră în cursa electorală:
“Este momentul nostru, este momentul unei clase politice noi, este momentul pentru un nou suflu în administrația locală. Suntem aici pentru cetățeni, suntem aici pentru a construi o administrație deschisă, în care transparența și consultarea să fie principii de bază, în cadrul căreia să se asigure accesul digitalizat la servicii publice, vrem transparență totală în cheltuirea banului public prin prezentarea unor rapoarte bugetare pe înțelesul tuturor; ședințele de consiliu județean, transmise online, în calitate de cetățean nu vreau să depun o cerere în acest sens. Suntem aici pentru o administrație participativă, cu implicarea cetățeanului în probleme comunității, în procesul de construcție și planificarea unor programe prin consultare și mecanisme decizionale transparente.
Consiliul județean trebuie să reprezinte un spațiu primitor care să stea la dispoziția cetățenilor și a primarilor. Totul trebuie să pornească de la nevoia cetățeanului, de la problemele cu care se confruntă zi de zi. Noi vom propune crearea unor interfețe de interacțiune cu societatea civilă. Prezența consilierilor județeni în teritoriu, în baza unui program de audiențe și, în paralel, accesul tuturor consilierilor județeni la o platformă de petiție online. Și, nu în ultimul rând, suntem aici pentru o administrație competentă”.
În ceea ce privește Primăria Satu Mare, din partea Alianței USR PLUS candidează Radu Panait, în vârstă de 35 ani, care este antreprenor, project manager și investitor pe piețele de capital:
“De ce candidez? Pentru că doar cu un primar nou în politică se pot declanșa reformele de care are atâta nevoie orașul nostru. Experiența mea în mediul privat mi-a arătat că un conducător bun trebuie să fie competent, integru și dispus să își suflece mânecile pentru a trece la treabă. Îmi doresc să alergăm spre obiectivul nostru: de a avea un oraș cu adevărat european. Noi, echipa USR PLUS pentru Primăria Satu Mare vom fi prezenți în permanență în viața comunității, full time, la fel cum o facem și la locurile noastre de muncă.
Am pregătit zece angajamente pentru Satu Mare, iar viziunea noastră este atât pe termen lung, cât și pe termen mediu și scurt: ne dorim să renovăm și să modernizăm infrastructura orașului; ținem spațiile verzi îngrijite și străzile curate; ne dorim să transformăm orașul într-un oraș eco-friendly în adevăratul sens al cuvântului, cu mobilier urban îngrijit, cu revigorarea unor zone de agrement ignorate; vrem să facem administrația eficientă prin digitalizare și transparentizare; vrem în primărie oameni profesioniști, aleși prin concursuri transparente; zugrăvim orașul și dezvoltăm zona urbană”.
La rândul său, europarlamentarul Dragoș Pîslaru a arătat, în cadrul conferinței de presă, de ce candidații USR PLUS Satu Mare la alegerile locale merită să câștige:
“Cum poți să nu ai încredere în oamenii pe care i-ați ascultat? Mircea, Radu și toată echipa sunt oameni vizibil emoționați, sunt niște profesioniști veritabili, care nu schițează niciun gest de emoție în domeniile lor, dar în fața cetățenilor au emoția responsabilității. Această autenticitate este o pasăre rară în societatea românească. Toată echipa pe care o vedeți aici, fiecare dintre colegii mei au competențe pe care le-au demonstrat deja în mediul privat.
La alegerile europarlamentare, mulți sătmăreni au fost printre cei două milioane de români care au votat lista USR PLUS. Ca urmare a acelui vot, avem în acest moment, în Parlamentul European, cea mai competentă delegație care reprezintă România și una dintre cele mai puternice delegații naționale din UE. Am avut alegeri, am promis niște lucruri, le-am livrat încă din primul an de mandat.
Aici, în Satu Mare, și oriunde, stradă cu stradă în toată această țară noi ne vom face treaba și ne vom face treaba cu oameni competenți, cu oameni ca Radu, care vine din sectorul privat și știe ce înseamnă project management și cum se produce o schimbare, cu oameni ca Mircea, care știe ce înseamnă fonduri europene, știe ce înseamnă ruralul și cum se poate racorda urbanul cu ruralul. Acești oameni au și ambiția, și tenacitatea, și onestitatea să schimbe Satu Mare, România și să contribuie la schimbarea din UE”.
Candidatul Alianței USR PLUS la funcția de primar al municipiului Satu Mare
Radu Panait
Echipa Aliantei USR PLUS pentru Consiliul Local Satu Mare
1. Sinai Annamaria
2. Costea Robert
3. Molnar-Creț Diana
4. Panait Radu
5. Marius Crișan
6. Golban Ligia
7. Marcel Fechete
8. Crăciun Ștefan
9. Sergiu Vanani
10. Gavruș Tiberiu
11. Szabolcs Szabó
12. Iliescu Pintea Aurelian
13. Lucian Fage
14. Dan Stelian
15. Gheorghe Miclăuș
16. Piller Adrian
17. Cristina Sabău Trifu
18. Sabou Marius
19. Ștefan Sălăjan
20. Tarța Sebastian
21. Ligia Patricia Zele
22. Selmenti Sebastian
23. Crețu Radu
Candidatul Alianței USR PLUS la funcția de președinte al consiliului județean Satu Mare
Mircea Ciocan – Maior
Echipa Alianței USR PLUS pentru consiliul județean Satu Mare
1. Simion Bărnuțiu
2. Pop-Bouler Ingrid
3. Silaghi Vasile
4. Mircea Ciocan – Maior
5. Golban Ligia
6. Ciprian Horvat
7. Piller Adrian
8. Sorin Surulescu
9. Tripon Florin
10. Marcel Fechete
11. Crețu Radu
12. Gheorghe Miclăuș
13. Burdea Barbu
14. Dan Roșan
15. Kalman Daniel
16. Sergiu Vanani
17. Crăciun Ștefan
18. Costel Belecciu
19. Dan Stelian
20. Cristina Sabău Trifu
21. Sabou Marius
22. Victor Achim
23. Goie Patriciu
24. Ligia Patricia Zele
25. Denzl Cora Simona

26. Tarța Sebastian

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 4, 2020. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.