Discuții la Tășnad: Drumul de ocolire a centrului orașului și gestionarea Văii Cehal

Primăria Orașului Tășnad informează că în cursul zilei de joi, 13.08.2020, primarul orașului, Grieb Csaba-Francisc a avut discuții cu reprezentanții firmei de proiectare care se ocupă de Studiul de fezabilitate privind etapa a doua a Drumului de ocolire a zonei centrale a orașului Tășnad prin devierea traficului greu și care va face legătura dintre DN1F (de la intrarea dinspre Sărăuad) – DJ109L (spre Cig) – DN1F (zona barierei de pe drumul spre Carei).

Cele mai importante puncte se refereau la reducerea la minim a lucrărilor conexe privind rețelele de energie electrică, gaz, apă și canal, dar și la detaliile de gestionare optimă a apelor pluviale din aceste zone.

Tot in cursul zilei de joi, 13.08.2020, primarul orasului, Grieb Csaba Francisc a avut discuții cu reprezentanții unei firme specializate în domeniul sistemelor hidrologice.

Cele mai importante puncte ale discuțiilor s-au axat pe problema regularizării și gestionării Văii Cehal în vederea prevenirii inundațiilor începând cu porțiunea din amonte de zona Stațiunii balneare și până la părăsirea acestuia a limitei Unității Administrativ-Teritoriale Tășnad.

S-au stabilit detalii privind posibilitatea ca în urma acestor tipuri de lucrări să se poată utiliza acest nou sistem atât pentru prevenirea inundațiilor, cât și pentru agrement și relaxare în zona turistică, dar și pentru gestionarea deversării regulamentare a apelor geotermale utilizate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 14, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.