CJSM crește capacitatea de testare în Laboratorul COVID-19 din spitalul sătmărean

Consiliul Județean Satu Mare și Spitalul Județean de Urgență au câștigat un proiect cu finanțare nerambursabilă din fonduri europene pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19.

Proiectul, în valoare de 24.228.996 lei, prevede realizarea unei noi linii automate de testare PCR, achiziția de echipamente de laborator, reactivi și echipamente individuale de protecție.

Prin același proiect vor fi achiziționate și echipamente de imagistică, dispozitive necesare în intervenții medicale și terapeutice, atât pentru Unitatea de Primire Urgențe, cât și pentru alte secții ale spitalului.

Odată cu implementarea proiectului, va crește capacitatea spitalului de a răspunde în timp util și eficient în criza COVID-19 prin asigurarea creșterii capacității de a efectua investigațiile paraclinice necesare testării, identificării, monitorizării și tratării pacienților, precum și restrângerea răspândirii virusului. Proiectul are termen de implementare sfârșitul anului 2020.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 21, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.