Tichete de 500 lei pentru elevii din familiile defavorizate, pentru rechizite și haine

În contextul combaterii efectelor epidemiei SARS- COV2, prin Schema Națională de Sprijin pentru Elevii cei mai Defavorizați (SNSED) se oferă sprijin educațional prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic implementate de Ministerul Fondurilor Europene, având ca sursă de finanțare Programul Operațional POAD, pentru care sunt alocați în acest scop 50 de milioane de euro.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru elevii cei mai defavorizați este de 500 lei, iar valabilitatea acestuia este de 1 an de la data emiterii.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional vor fi alimentate la începutul anului școlar și pot fi utilizate doar pentru achiziția de materiale școlare constând în rechizite și vestimentație necesare frecventării școlii. Instituția prefectului distribuie tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional către autoritățile administrației publice locale de pe raza teritorială unde își au domiciliul destinatarii finali împreună cu informațiile necesare privind lista unităților afiliate.

Potrivit actului normativ, tichetele sociale se vor acorda elevilor care se află în întreținerea familiilor al căror venit lunar mediu pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară. Având în vedere că, pentru anul 2020, salariul minim brut pe țară este 2.230 de lei, venitul lunar mediu pe membru de familie trebuie să fie de cel mult 1.115 lei, pentru ca elevul să fie eligibil.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 25, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Responses to Tichete de 500 lei pentru elevii din familiile defavorizate, pentru rechizite și haine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.