Andreea Maria debutează în fața publicului cu spectacolul de parodie ”Lie ciocârlie”

Am cunoscut-o recent pe tânăra actriță Andreea Maria, și i-am acceptat rugămintea și invitația de a participa la debutul ei în fața publicului, cu propriul spectacol de parodie intitulat ”Lie ciocârlie”. Azi, 27 august, pe terasa primitoare a unui hotel de pe strada Liviu Rebreanu, ea își va depăși emoțiile și va prezenta o creație pentru care a muncit cu mult suflet și de aceea trebuie fie pe placul publicului. Spectacolul va avea loc bineînțeles cu respectarea tuturor măsurilor impuse în această perioadă. Andreea merită atenția noastră și a celor care încă nu o cunosc, iar în cele ce urmează, ea se prezintă și cititorilor și celor care vor să vadă și o altă perspectivă a tinerilor artiști în timp de pandemie. 

Actualitatea Sătmăreană: Ce ți-ai propus referitor la spectacolul de azi? Cui se adresează, care este mesajul său? O descriere a pamfletului ”Lie ciocârlie”.

Andreea Maria: Bună ziua. Mă numesc Andreea. În primul rand, mă simt foarte onorată să dau detalii cu privire la acest debut.

Sunt bucuroasă, de asemenea, si îmi propun să pot oferi un mic spectacol de parodie, cât mai bun, în aceste vremuri pandemice, în care suntem greu încercați. Pamfletul în sine o are ca protagonistă pe doamna LIA OLGUȚA VASILESCU, cu ocazia alegerilor locale din această toamnă. Aceasta idee mi-a venit, implicit datorită faptului că o parte din cunoscuți chiar mi-au recomandat, pentru ca semăn fizic cu doamna în cauză.

Acest pamflet se adresează tuturor persoanelor care „gustă” orice tip de comedie, și desigur, nu sunt prea sensibili. De asemenea, nefiind vorba de un limbaj cenzurat, el se poate adresa și copiilor cu vârsta peste 15 ani.

Spectacolul in sine este un pamflet politic, de aceea, el trebuie tratat ca atare.

A.S.: Cine te inspiră? Care sunt modelele tale în actorie?

A.M.: Hmm… sunt mulți care mă inspiră, dar voi enumera cele mai semnificative nume emerite, din cei rămași în viață: Florin Piersic, Dan Bordeianu, Carmen Tănase, Victor Rebengiuc…

A.S.: De unde ai pasiunea pentru actorie? Din familie, sau a venit cu timpul?

A.M.: Pasiunea pentru actorie s-a sădit în mine în jurul vârstei de 17 ani, venind cu timpul. Din păcate (sau din fericire) nu am „înaintași” în familie. Am avut ocazia să intru și în tainele Artei Actorului. Este o lume frumoasă, dar în acelasi timp, interesantă, în toate sensurile cuvântului…

A.S.: Care este condiția unui tânăr artist în ziua de azi și în societatea de acum? Ce trebuie făcut pentru a atinge succesul și ce înseamnă succesul pentru tine?

A.M.: Puțin greu de spus… având în vedere că în urmă cu mulți, mulți ani, se făceau repartiții după absolvirea Institutului / Facultății de Teatru. Practic, la acele vremuri, oamenii aveau oarecum siguranța locului de muncă dupa absolvire. Acum, sunt foarte mulți doritori să facă Actorie, însa depinde și de noroc, într-o proporție. Talentul nu este punctul numărul 1, și acest lucru nu îl pot confirma doar eu.

Muncă, muncă. Care e și în ton cu parodia. Sunt unele persoane care au succesul la picioare, alții luptă, mai greu sau mai ușor pentru el.

A.S.: Cum crezi că s-ar putea contracara impostura și lipsa de calitate din actul cultural? Mă refer la antitalentele promovate agresiv, din interes…

A.M.: Din punctul meu de vedere, chiar și acele „antitalente” ar putea avea chiar și un oarecare noroc. Probabil că unii căștigă și bani de pe urma acestui lucru, având în vedere că trăim într-o eră în care totul se doreste a se digitaliza, totul să fie exclusiv online. Ar trebui, cel mai probabil, să fie redusă promovarea acestui tip de act cultural și artistic. Dar, nu există pădure fără uscături, vorba vine…

A.S.: Cum au fost artiștii afectați de pandemie, când crezi că ne va reveni societatea la normal și din acest punct de vedere?

A.M.: În mod cert actorii s-au simțit foarte afectați de această pandemie, dar în special de aspectul că sălile interioare ale teatrelor care nu se pot folosi începând cu Starea de Urgență.

Dar, aproape nimic nu este întâmplator. Vor mai veni și alte pandemii, chiar dacă această situație e una mai atipică în general. Unii sunt de părere că cele 2 luni petrecute în casă i-au ajutat, alții au fost dezavantajați, sigur, când știi că ai o familie și chiar unii au fost concediați abuziv, nu trecuți pe șomaj tehnic.

Doar Dumnezeu știe exact când această situație va lua sfârșit, în mod definitiv. Dar sperăm totuși că până anul viitor ar trebui să se termine, fiindcă orice început are și un sfârșit, odată și odată, nu poate dura o veșnicie.

A.S.: Satu Mare este un loc bun pentru cultură, artă, arta teatrală? Ce ar trebui îmbunătățit?

A.M.: Deși nu e un oraș precum Clujul, în ciuda faptului că salariile de la noi de aici sunt mai mici, într-adevăr în comparație cu orașele mai mari, se poate face teatru, artă, cultură. Chiar dacă e un oraș mic, nu este un oraș urât. Aici m-am născut, aici am crescut de mică. Într-adevăr, nu poate fi numit ca un „punct de plecare” spre perspective foarte largi.

Într-adevăr, mulți promit dar o parte din cei care promit reușesc să îndeplinească parțial cele promise. Dacă e să vorbim nu doar din perspectivă teatrală. Se pot schimba multe în acest sens și subiectul ar putea chiar continua.

A.S.: Ce crezi că le lipsește oamenilor de azi, spiritual?

A.M.: Din păcate, în ziua de azi există multe răutăți și nedreptăți. Multe probleme s-ar putea rezolva cu bine, dacă ar vorbi unii cu ceilalți și nu unii despre alții. Corupția e din ce în ce mai mare, cu atât mai mult cu cât trăim în democrație. Ar trebui ca unii să încerce să judece mai puțin. Probabil unora le lipsește empatia, în special.

A.S.: Ce îți propui pentru viitor, unde te vezi în 10 ani?

A.M.: Aceasta pot să zic că e întrebarea mea preferată. Ador să-mi folosesc imaginația. Chiar dacă noi nu putem vedea în viitor (cu excepția persoanelor care au un har special în acest sens, într-un procent, as putea spune, nu fac parte dintre ei).

Peste 10 ani mă văd cu o familie, chiar. La fel de luptătoare ca până acum, împlinită, probabil în alt oraș. Cu bune și rele, că așa e viața.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 27, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.