Elevii de 10 la Examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat, premiați de ISJ Satu Mare

În data de 29 septembrie 2020, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a organizat o festivitate restrânsă, în sala festivă a Colegiului Național „Ioan Slavici”, în care i-a premiat pe elevii care au obținut media 10 în cadrul Examenului de Evaluare Națională, respectiv a Examenului Național de Bacalaureat, 2020.

Este vorba despre 7 elevi de clasa a VIII-a, și anume: Cherecheș D. Tudor Mihai, Mezei S. Raluca Maria, Tăbăcaru P.D. Gabriel Sergiu,  Ududec V.F. Maria Alexandra, de la Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare; Mateș C.F. Andra Maria, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare; Șerba S. Oana Maria, de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade” Satu Mare;  Berinde C.D. Sara, de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș, respectiv o elevă de clasa a XII-a, Balog M.G. Denisa Raluca, de la Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare.

Elevii au primit și stimulente financiare, în semn de apreciere a muncii depuse. Acestea  se acordă potrivit cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 714/27.08.2020. Cuantumul acordat este de 1000 lei pentru absolvenții clasei a VIII-a și 3000 lei pentru absolvenții de liceu.

Lista nominală a beneficiarilor a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării, nr. 5502/02.09.2020.

Identificarea și susținerea copiilor și a tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaționale promovate de Ministerul Educației și Cercetării și vizează aplicarea unuia din principiile care guvernează învățământul preuniversitar și superior, precum și învățarea pe tot parcursul vieții din România – principiul calității.

Acesta se subsumează viziunii și strategiei din proiectul „România Educată”.

Având în vedere actualul context pandemic, numărul participanților a fost foarte restrâns, participând doar elevii premiați, însoțiți de părinți și de profesorii care i-au pregătit la clasă.

A fost o întâlnire emoționantă, un prilej unic în care s-a pus la loc de cinste munca asiduă a elevilor, vocația, dedicarea dascălilor, dar și grija părinților de a-i îndruma pe copii spre tainele cunoașterii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 30, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.