Vernisaj virtual al Asociației Fotoclub Biatorbágy, la aniversarea a 10 ani de la înființare

Fotoclubul „Vasile Vénig László” din Carei vă invită cu drag la ultimul eveniment din cadrul „Toamnei Artei Fotografice 2020”, vernisajul VIRTUAL al expoziției „Tíz éves a BFE” (Aniversarea de 10 ani a asociației Fotoclub Biatorbágy).

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie 2020, începând cu ora 18.00, pe pagina de facebook a Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei: https://facebook.com/fotoclub.carei/

Manifestarea culturală va fi deschisă de către: Președintele Fotoclubului VVL, dr. Hágó Attila Nándor, vicepreședintele Fotoclubului VVL, Bikfalvi Zsolt și Președintele Asociației Fotoclub Biatorbágy, Bozzai Attila.

Vor expune artiștii: Bozzai Attila, Csörögi Dóra, Dányi Magdolna, Darko Belevski, Dr. Bergh Sándor, Egressy Orsi, Frindt Péter, Gábos Orsolya, Gede Károly, Dr. Grózli Csaba, Gyapjas Ferenc, Gyöngyösi János, Jandó Zsuzsa, Katona Péter, Kékesi Henriette, Kércz Tibor, Kigyós Lajos, Kiss Andrea, Kiss Borbála, Kristóf István, Lőrincz Zsóka, Maráczi László, Mátrai Sándor, Menyhárt Péter, Nast Christina, Német Erika, Ott László, Rácz Péter, Révész László, Ritter Antal, Schäffer András, Szabolcs Eszter, Szécsényi Zsuzsa, Tassi Miklós, Toman Antal, Tonomár Mónika, Tóth Brigitta, Dr. Varanka Zsolt, Virág Tünde, Zelkó Csilla, Zih Kata.

Asociația Fotoclub Biatorbágy s-a înființat în 2009, când un grup de prieteni și vecini s-au reunit având un scop comun: fotografia. Un an mai târziu se formează oficial Asociația. Scopul membrilor a fost de a atinge un nivel cât mai înalt de performanță, de realiza trecerea de la faza de fotografie din pasiune la fotografie artistică, care să fie apreciată de cât mai multă lume. Au organizat o serie de prezentări, au participat la cursuri și ateliere fotografice, la care au fost invitate personalități din domeniu. Cu trecerea timpului, au dobândit cunoștințe teoretice, pe care, mai apoi le-au pus în practică, testându-și astfel abilitățile. Au învățat unii de la alții, din greșelile făcute, ajungând în prezent la un nivel înalt.

Fotoclubul Biatorbágy s-a afiliat între timp la Asociația Națională a Artiștilor Fotografi Maghiari (MAFOSZ), iar membrii clubului au obținut o serie de premii, la competiții organizate la nivel național de MAFOSZ. Treptat au participat la competiții la nivel internațional, obținând recunoaștere și din partea Federației Internaționale a Artiștilor Fotografi (FIAP). A fost nevoie de timp și răbdare pentru a obține diplomele, premiile de diverse categorii și niveluri de performanță. Cel mai important însă a fost timpul petrecut împreună de membrii clubului, dincolo de competițiile la care au participat. Probabil dobândirea și dezvoltarea abilităților personale e mult apreciată. Totul începe de la uimire, curiozitate, urmând apoi mai multe niveluri: experimentarea bucuriei de a crea, dobândirea succesului și recunoașterea valorii din partea celorlalți, transmiterea cunoștințelor asimilate, medierea și formarea artistică. Este o experiență culturală în sine. Inițial cu toții sunt informați, ajung să cunoască mediul, să-și cunoască capacitățile de creare, pentru ca mai apoi personalitatea artistică a fiecăruia să se evidențieze. Odată cu trecerea timpului, cei mai norocoși dintre fotografi au conștientizat puterea inerentă a comunității, descoperind faptul că dacă au cât mai multe colaborări cu alți artiști, își vor dezvolta și carierele personale, atingând standarde din ce în ce mai înalte.

Membrii fotoclubului au obținut din ce în ce mai multe premii de la an la an. În 2012, 2015, 2017 și 2018 au obținut titlul de Grupul Fotografic al Anului din partea Asociației Naționale a Artiștilor Fotografi Maghiari (MAFOSZ). În 2019 și 2020 a primit locul al treilea la aceeași categorie, de „Grupul Fotografic al Anului”. În 2016 au fost distinși cu Premiul în domeniul artei „ Janos Kariko” din partea orașului Biatorbágy. Ún 2018 s-au clasat pe locul al 11-lea în cadrul competiției mondiale organizate sub patronajul FIAP, iat în 2019 și 2020 s-au clasat pe locul I, în cadrul competiției internaționale Euro Foto Art.

Anual, organizează Salonul de Fotografie Biatorbágy, eveniment care a devenit din ce în ce mai popular. Organizează competiții tematice unde sunt invitate atât cluburi foto din țară, cât și din străinătate.

Scopul clubului foto este de a menține nivelul de performanță în domeniul fotografic din Ungaria și de a dezvolta relații internaționale și parteneriate la cel mai înalt nivel cu Asociații și Cluburi de artă fotografică din întreaga lume. De asemenea, își doresc să atragă noi membri și să formeze cât mai mulți artiști fotografi, oferindu-le posibilitatea de a se forma și dezvolta într-un mediu performant, în spiritul comunității.

(Bozzai Attila, Președintele Asociației Fotoclub Biatorbágy)

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 12, 2020. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.