Producătorii din Lazuri și Agriș au donat o cantitate însemnată de legume pentru săraci

15 noiembrie, Ziua Mondială a Săracilor: cu această ocazie, fermierii din Satu Mare au livrat o cantitate însemnată de donații de legume Serviciului de Ajutor Maltez Satu Mare a cărui personal și voluntari le vor distribui celor nevoiași. În urma apelului făcut de Asociația pentru Dezvoltarea Rurală și Agricolă din Partium, donația fermierilor din Lazuri și Agriș se compune din ardei, vinete, cartofi, ceapă și varză (căpățână și rasă).

„Solidaritatea este importantă, precum și faptul să fim alături unii de alții și, în momentă dificile, să-i ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru. Acesta este primul eveniment al inițiativei „Dăruiește un coș cu produse locale”, un proiect pe care dorim să îl continuăm pe termen lung. Consider că în piețele agroalimentare din Satu Mare s-ar putea crea puncte de colectare unde producătorii ar putea depune produsele nevândute, donându-le astfel celor nevoiași.

În același timp, Serviciul de Ajutor Maltez ar avea mare nevoie de un depozit frigorific unde să depoziteze aceste produse până la ditribuirea în casele celor în cauză”, a declarat Magyar Lóránd, coordonatorul Asociației pentru Dezvoltarea Rurală și Agricolă din Partium care, împreună cu Nagy Szabolcs, directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean, au predat personal donațiile Serviciul de Ajutor Maltez Satu Mare.

„Aceste donații sunt un ajutor imens, suntem foarte recunoscători fermierilor și producătorilor care au contribuit cu produsele lor la ajutarea acestor oameni. Sper ca această colaborare să se mențină pe un termen cât mai lung”, a adăugat Hegedűs Gergő, liderul Serviciului de Ajutor Maltez Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 15, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.