La Muzeul Județean Satu Mare puteți vizita expoziția inedită și interactivă ”Liliecii – Stăpânii Nopții”

Este o expoziție despre speciile de lilieci din întreaga lume și curiozitățile legate de ei. Expoziția este organizată ca o călătorie inițiatică în mediile în care trăiesc liliecii: o peșteră, un castel gotic, apoi o pădure tropicală interactivă. Vizitatorii vor descoperi o scenă animată de lilieci și în final vor face cunoștință cu un birou al unui cercetător științific.

Expoziția poate fi vizitată începănd de sâmbătă 14 noiembrie 2020, la sediul Muzeului Județean Satu Mare, B-dul Vasile Lucaciu nr. 21.

Mai multe activități distractive create în spiritul jocului sunt utilizate pentru dobândirea unor cunoștințe dintr-un domeniu ce doar aparent este un domeniu de nișă. De fapt vom fi uimiți să observăm că lumea liliecilor împlinește fascinant Universul nostru miraculos. Pe de altă parte, vom constata că pojghița prejudecăților în care trăim nu se reduce doar la nivelul interacțiunilor umane, ci se extinde la elemente nevinovate ale biosferei.

Expoziția atrage atenția asupra momentului istoric pe care îl trăim: agresiunea asupra mediului–în cazul de față asupra liliecilor–induce repercursiuni dramatice, una dintre ele fiind pandemia din acest an.

„Ingredientele” expoziționale, prezente la tot pasul, asigură o captare plăcută a informațiilor, oferind vizitatorilor posibilitatea de a ieși din rutina cotidiană și de a petrece timpul în familie, într-un mod plăcut și util.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 15, 2020. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.