Se reabilitează Lacul Cubic. Va deveni o zonă de relaxare și petrecere a timpului liber

Au fost demarate lucrările de reabilitare și amenajare a zonei Lacul Cubic! Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a efecutat o vizită de lucru la șantierul amenajat pe fostul Lac Cubic pentru a verifica modul de organizare al lucrărilor.

În cadrul proiectului urmează să se facă lucrări la rețelele de apă (inclusiv sistem de irigații) sistem de iluminat, supraveghere video, precum și lucrări de amenajare a aleilor pietonale, a pistei de bicicliști, a terenurilor de joacă și de sport, a platformei pentru patine cu rotile, amenajarea spațiilor verzi și a zonei pergole, precum și plantări de arbori, astfel încât întreaga zonă să fie transformată într-o zonă de relaxare și petrecere a timpului liber, ce să ofere posibilități atât pentru adulți, cât și pentru copii și tineri.

Astfel, după aproape 30 de ani, această zonă se va transforma dintr-o zonă degradată unde s-au depozitat de-a lungul timpului materiale de construcții provenite din lucrări, precum și cu deșeuri, într-o zonă de petrecere a timpului liber având o suprafață de aproximativ 5 hectare.

Valoarea proiectului este de 13.185.373,24 lei (inclusiv TVA), acesta fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 20, 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.