Adrian Cozma propune ca în loc de corn și lapte, elevii să beneficieze de o masă caldă

Candidatul PNL Satu Mare la Camera Deputaților, Adrian Cozma, a prezentat într-o conferință de presă detalii despre implementarea proiectului ce prevede masă caldă pentru elevii din clasele I-VIII, în loc de corn și lapte. 

Adrian Cozma spune că ”Banii, mai ales în cazul celor săraci, sunt epuizați pentru alte lucruri. Orice înlocuitor e mai bun: haine, tichete pentru rechizite. Mai bine s-ar introduce o masă la amiază. În felul ăsta s-ar renunța și la „gustarea” (care costă și aia) formată din cornuri și napolitane „eco”.

Sunt pline cu vârf piețele de legume cu prețuri de un leu kg de cartofi sau varză. Hai să sprijinim producătorii autohtoni la modul real, să le oferim o masă sănătoasă și ieftină. Dacă era organizare pe buget, am fi avut bani pentru trei mese, toate cu desert.

Ulterior, măsura cred că ar avea multe efecte benefice. Unele pe termen scurt, altele după câțiva ani buni dacă ne referim la sănătate.

Cum să facem la țară? Am impresia că multe doamne știu să facă de mâncare și nu au carte de muncă, iar producătorii sunt la poartă.

A urmat detalierea Proiectului pentru acordarea unei suprafețe de teren pentru persoanele până în 40 de ani care doresc să-și construiască o casă oriunde pe teritoriul României. ”Toți primarii să facă publice terenurile disponibile și care pot face obiectul proiectului. De asemenea prin Agenția Domeniilor Statului, tinerii care se instalează în mediul rural să aibă prioritate pentru a concesiona până în 20 ha teren pentru dezvoltarea unei ferme de familie.

E simplu. Se face cadastrarea națională, care e în lucru și se identifică parcelele de teren disponibile la statul român, primării dar și cele care ar putea fi achiziționate pentru proiecte de dezvoltare. Ulterior se poate face o propunere pentru acordarea de terenuri tinerilor, celor care se instalează în mediul rural și va cultiva terenul respectiv. Oricum la noi există riscul deșertificării, fiindcă ani la rând nu s-a întâmplat nimic pe milioane de hectare de teren”, a declarat Adrian Cozma. 

Departamentul de comunicare PNL Satu Mare

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 20, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.