Mese calde pentru persoane defavorizate și vârstnici de peste 75 de ani, de la Guvern

Instituţia Prefectului Judeţul Satu Mare a finalizat distribuţia către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ a unui număr de 3.897 de carduri – tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, urmând ca acestea să ajungă în următoarea perioadă la destinatarii finali – pensionarii cu vârsta peste 75 de ani, cu venituri echivalente indemnizaţiei sociale şi persoanele sau familiile fără adăpost.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde sunt emise de Guvernul României prin Programul pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, cofinanţat prin Fondul de Ajutor European pentru cele mai defavorizate persoane.

În acest an, cardurile vor fi încărcate în luna decembrie cu o sumă de 720 de lei, echivalentă a indemnizaţiilor aferente ultimilor 4 luni din acest an, valoarea lunară de 180 de lei fiind stabilită de OUG 115/2020.

Emitentul tichetelor în judeţul Satu Mare este SODEXO PASS, drept urmare beneficiarii vor putea achiziţiona produse de tip masă caldă doar de la unităţile afiliate acestuia.

În acest moment, în întreg judeţul există 292 de unităţi afiliate de tipul restaurantelor sau magazinelor alimentare, cu o bună acoperire în mediul urban. Pentru mediul rural, deoarece există localităţi unde nu există nicio unitate alimentară afiliată, Instituţia Prefectului a solicitat primăriilor să identifice şi să propună agenţi economici pentru susţinerea programului guvernamental, pentru a facilita accesul beneficiarilor la o masă caldă.

Valoarea zilnică maximă care poate fi cheltuită este de 40 de lei, se pot achiziţiona mese calde direct la restaurante, se pot face comenzi cu livrare la domiciliu, se pot achiziţiona alimente de la magazine care vând produse din categoria ”masă caldă” respectiv produse tratate termic, patiserie, prăjituri, gustări, sandviciuri etc. Valabilitatea cardurilor este de un an de zile şi pot fi folosite oriunde pe teritoriul României.

Ţinând cont de perioada scurtă la dispoziţie, se impune distribuirea urgentă a cardurilor către beneficiarii finali de la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, astfel încât încărcarea acestora să se poată face în prima parte a lunii decembrie, pentru a se putea atinge obiectivele sociale ale programului. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 27, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.