”Mărturii culturale” – ultimul număr al revistei fondate de regretatul om de cultură dr. Aurel Pop

Am primit ultimul număr al revistei trimestriale de cultură ”Mărturii culturale”. Este al 19-lea număr și chiar ultimul, dedicat în întregime fondatorului dr. Aurel Pop a plecat la cele veșnice, lăsându-ne într-o mare durere.

De-a lungul vieții sale, de aproape 71 de ani, dr. Aurel Pop a avut foarte mulți prieteni, care acum la despărțire, în acest ultim număr al revistei, fac mărturisiri sincere despre omul, poetul, criticul literar, editorul și fondatorul de reviste. Dintre aceștia 84 semnează texte de rămas bun. 

Dr. Aurel Pop s-a născut la 22 noiembrie 1949, în satul maramureșean Cetățele, care i-a fost foarte drag și unde s-a întors definitiv. De mic s-a învățat cu greutățile. Prin multă muncă și perseverență a învins toate greutățile și a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a științei, obținând în 2016 titlul de doctor în istorie.

”Aveai impresia că la el ziua avea mai mult de 24 de ore. Scria poezie, proză, critică literară, participa la întruniri, reuniuni, cenacluri, conducea Editura Citadela… În plus, coresponda cu scriitori din țară și străinătate, făcea deplasări lungi și dese și-și găsea oricând timp să-ți dea un sfat, să te ajute într-o problemă, să-ți facă un serviciu”, scrie Ionel Costescu. 

A organizat și participat la peste 150 de lansări de carte în țară și străinătate. A editat peste 300 de titluri de carte. A scris 16 volume de autor și 9 volume în colaborare. A îngrijit apariția a 6 ediții de cărți. Acesta a fost dr. Aurel Pop. Amintirea lui va rămâne vie în sufletele și inimile noastre.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 4, 2021. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.