Sătmărenii, invitați să trimită texte de umor pentru antologia ”Un surâs în plină iarnă”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și Cenaclul Cronograf, în colaborare cu Consiliul Județean Satu Mare, intenționează să realizeze o antologie a scriitorilor români cu texte de satiră și umor, intitulată ”Un surâs în plină iarnă”.

”Chiar dacă bietul om e sub vremi, vorba unui venerabil cronicar, iar motive prea multe de a ne veseli nu sunt, suntem iarăși nevoiți să invocăm un alt mare clasic din fericire adormit, Lenin, care spunea că trebuie să ne despărțim de trecut, râzând.

Cu tăișul condeiului vrem să extirpăm orice urmă de depresie sau de tristețe din inimile oamenilor. Că dacă nici la atâta lucru nu ne pricepem, atunci care o mai fi rolul artistului în lume?

Pentru vindecare deplină așteptăm un tratament de maxim 5 pagini scrise cu Times New Roman, 12, în care să povestiți o peripeție senină din vremuri pandemice ori nepandemice sau un grupaj de epigrame ori poezie satirică până în data de 31 ianuarie 2021 și cum se gată pandemia, țuști și noi cu lansarea!

Textul să fie însoțit de o fotografie și o scurtă prezentare”, transmite C.J.C.P.C.T. Satu Mare. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 23, 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.