Tinerii au realizat lucrări impresionante despre lilieci. Expoziție la Muzeul Județean

Vineri, 12 februarie a avut loc decernarea premiilor concursului online de artă vizuală ”Stăpânii nopții”, organizat de Biroul de Turism Cultural din cadrul Muzeului Județean Satu Mare. Concursul s-a adresat copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7-19 ani, tema fiind inspirată de expoziția cu titlul „Liliecii – Stăpânii nopții” care poate fi vizitată și acum la Muzeul Județean Satu Mare.

La concurs au sosit peste 130 de lucrări impresionante din țară și din străinătate în două categorii de vârstă: de la 7 până la 12, respectiv de la 13 până la 19 ani. Juriul, compus dintr-un specialist biolog, o profesoară de artă plastică, un muzeograf specializat în științele naturii și directorul Muzeului, a avut o treabă foarte grea în selectarea lucrărilor cele mai bune, dar și la premiul publicului fiind strânse foarte multe aprecieri pentru cele mai bune creații.

Premiul I – Póka Bálint – ”Protejează habitatul natural al liliecilor” 

Premiile pentru locul 1 la ambele categorii ale concursului, constau într-un smartwatch sponsorizat de firma Rewna Prest SRL. Premiul publicului (rezultat din colectarea like-urilor si reacțiilor de pe pagina facebook a BTC) și premiile II și III la ambele categorii, oferă un City Break la Carei, o vizită ghidată la Castelul Károlyi și o pizza family! Toți participanții concursului au primit câte 2 bilete de intrare la expoziția ”LILIECII – Stăpânii nopții”. Vara se va organiza un ghidaj de specialitate în Grădina Romei, la care sunt așteptați toți concurenții!

Premiul I – Rotărescu Ana – ”Paradisul liliecilor” 

La categoria de vârstă 7-12 ani, au câștigat câte un smartwatch Róka Bálint și Rotărescu Ana, iar premiul publicului i s-a acordat lui Sara Potra. Câștigătoarea categoriei 13-19 ani a fost Seffer-Patka Pitypang cu o creație foarte detaliată despre lumea liliecilor iar premiul publicului i s-a acordat lui Cânța Carla. Premiile au fost înmânate de Dr. Szőcs Péter Levente, directorul Muzeului Județean Satu Mare.

Premiul I – Seffer Patka – ”Păpădii și lilieci”

Concursul a fost organizat pentru a atrage atenția asupra protejării liliecilor și a habitatului lor, obiectiv care a fost atins cu succes, după cum o profesoră de arte plastice a scris: „Este o temă îndrăgită și, cu acest prilej, ne-am documentat și am aflat multe lucruri interesante despre lilieci. În primul rând, am desființat miturile negative care stigmatizeaza și am pus accent pe foloasele pe care ni le aduc (consumă cantitați uriașe de insecte dăunătoare, iar celor din pădurile tropicale le datoram chiar ciocolata, deoarece polenizeaza arborele de cacao).”

Premiul II – Ciorba Sara Alexandra – ”Sălașul liliecilor”

PREMIUL III – Menzák Péter – ”Liliecii, stăpânii nopții” 

Felicităm premianții și vă așteptăm să vizitați lucrările expuse la Muzeul Județean Satu Mare în cadrul expoziției ,,LILIECII – Stăpânii Nopții”.

Premiul III – Revesz Alexandru Daniel Adrian – ”1 din 2000”

Premiul publicului – Cânța Carla – ”Erou din umbră”

Premiul publicului – Sara Potra –  ”Ajutați-ne”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 februarie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.