Intervenție dificilă pentru diminuarea infiltrațiilor, lângă stația de epurare Carei

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare au intervenit pentru limitarea infiltrațiilor produse la conducta dezafectată a stației de epurare Carei, aflată în administrarea operatorului de apă. Conducta subtraversează digul stâng al Văii Poștei, afluent al râului Crasna, din județul Satu Mare.

Intervenția a fost dificilă, din cauză că s-a realizat în perioada viiturii din 11 – 12 februarie. În cadrul acestei acțiuni s-au folosit aproximativ 500 de saci cu nisip, alți 14 metri cubi de nisip și pământ, 2 autoutilitare și 1 buldoexcavator.

În operațiune au fost implicați și reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Căpleni și ai operatorului Apaserv.

Incinta apărată este zonă agricolă, iar suprafața care a fost inundată cuprinde câteva hectare. Perimetrul va fi atent monitorizat în continuare.

În momentul actual, nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ sunt în scădere. Se mai înregistrează depășiri ale cotelor de atenție pe sectoarele îndiguite ale râurilor: Tur (Turulung – Micula – frontieră); Crasna (Domănești – Berveni – frontieră).

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa monitorizează permanent situația hidrologică.

Credit foto: angajații SGA Satu Mare

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 15, 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.