Aproape 4.000 de persoane au vizitat Turnul Pompierilor în această vară, una de succes

Turnul Pompierilor își închide porțile începând de astăzi, 22 septembrie, pentru sezonul de toamnă-iarnă: condițiile meteorologice nu permit vizitarea în siguranță a obiectivului. Acest sezon s-a dovedit unul de succes: Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu” au colaborat pentru reda farmecul Turnului Pompierilor și a-l promova la nivelul pe care îl merită această clădire monument a orașului.

În luna mai am început să căutăm Gardienii Turnului. Am contractat tineri sătmăreni, vorbitori de limbi străine pentru a se alătura echipei noastre în timpul verii, iar pe 21 mai am deschis poarta turnului, care oferea cea mai frumoasă panorama asupra orașului pentru vizitatori care trecea pragul Turnului aproape în fiecare zi. În parcul Dr. Fatyol Rudolf, din jurul turnului, am creat un spațiu comunitar, frumos amenajat, cu locuri de relaxare, hamace și lampioane.

În ultimele patru luni, s-au vândut 2.837 de bilete, iar în baza gratuității pentru copii, putem calcula un număr de circa 4.000 de persoane care au vizitat turnul. Din această activitate, Centrul Cultural a realizat un venit de 21.758 lei.

Totodată, parcul Dr. Fátyol Rudolf a găzduit o serie de evenimente culturale. Publicul sătmărean, și nu numai, s-a bucurat de evenimente care au promovat diverse stiluri muzicale, cum ar fi jazz, funk sau chiar blues. Pe scenă au urcat artiști internaționali, precum Avishai Cohen Trio, trupa Bagossy Brothers Company, iar în cadrul seriei de evenimente Vara Sătmăreană publicul s-a bucurat de concertele trupelor sătmărene.

Vom aloca următoarea perioadă pentru lucrări de igienizare și de conservare a spațiului din interior, iar anul viitor parcul din jurul turnului va găzdui evenimente și mai inedite destinate publicului sătmărean.

Pentru a nu rata viitoarele noastre evenimente și pentru a afla toate informațiile la timp nu uitați să urmăriți pagina de Facebook a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 22 septembrie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.