Caravana Culturală Sătmăreană a ajuns ieri la Carei

Caravana Culturală Sătmăreană a poposit marţi, 4 iunie, la Carei. Centrul Judeţean de Promovare a Tradiţiilor în colaborare cu Casa de Cultură Carei şi Biblioteca Municipală Carei au prezentat un spectacol artistic multicultural. Evenimentul a debutat cu o suită de dansuri codreneşti interpretate de Ansamblul Ceatăra al Casei de Cultură Carei, instructor Adrian Paşca.

caravana-culturala-carei-aurelPrezentarea revistelor Citadela şi Confluenţe editate de Centrul Judeţean de Promovare a Tradiţiilor a fost făcută de Aurel Pop. A fost de asemenea prezentată şi ultima apariţie editorială semnată de cunoscutul om de cultură amintit, „Eternitatea prin poezie”, carte ce cuprinde între paginile sale date bibliobiografice a 28 de poeţi sătmăreni trecuţi în eternitate, printre care se află şi careienii Corneliu Bala (Gabriel Raţiu) şi Fényi István.

Evenimentul a continuat cu un montaj francofon interpretat de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” din Carei, coordonaţi de prof. Belteki Francisc şi prof. Nicoleta Latiş. Momentul artistic a cuprins mai multe piese muzicale din repertoriul muzical francez, interpretate de grupurile vocale ale claselor a VI-a B, a VII-a B şi a VIII-a B, soliste vocale fiind Patricia Cociorvă, Iulia Stancu şi Larisa Latiş. Szabo Steven, Alexandra Todoran şi Teodora Mihuţ, elevi în clasa a V-a A au interpretat sceneta în limba franceză „Maitika”. Finalul spectacolului a aparţinut trupei de dansuri „Danko Pista”, care au interpretat un colaj de dansuri tradiţionale rrome.

caravana-culturala-carei

caravana-culturala-carei-ceatara1

Buletindecarei.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 5, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.