Relaxarea și joaca sunt la ele acasă, la „Disney’s Ștefania & Matteo”

În localitatea Păulești din județul Satu Mare, se întinde pe două hectare în Grădina Nucilor unul dintre puținele parcuri private de distracție pentru copii, cu mediu ecologic privat și acces gratuit, “Disney’s Ștefania & Matteo”.

Înființat în 2010 și administrat de omul de afaceri sătmărean Alexandru Olaru, parcul oferă spațiu de joacă, relaxare și agrement pentru copii, tineri și nu numai. Ideea amenajării parcului a pornit de la dorința de a le oferi atât copiilor săi, Ștefania și Matteo, cât și altora, posibilitatea de a se juca și destinde într-un mediu curat, nepoluat, liniștit și sigur.

La “Disney’s Ștefania & Matteo”, cei mici se pot da în leagăne, tobogane și alte jocuri, și pot călări ponei, care sunt extrem de blânzi și prietenoși. Cum am ajuns în parc, poneii ne-au și întămpinat, astfel încât abia am reușit să-i fotografiem. Erau parcă gata să ne plimbe o tură pentru a ne "arăta" frumusețea locului. Interlocutorul nostru spune că zilnic vin în parc cel puțin 20-30 de copii, iar de la grădinițe vin în grupuri organizate câte 100-200 de copii. Accesul este gratuit, totul funcționând cu autorizație de la Primăria Satu Mare.

Alexandru Olaru are planuri mari în ce privește viitorul acestui parc și recent a început amenajarea și extinderea sa. La terminarea lucrărilor, "Disney’s Ștefania & Matteo" va fi dotat cu un teren de fotbal și volei pe nisip, un lac artificial unde cei doritori se vor putea plimba cu bărcuțe, iar pe insula din mijlocul lacului va fi construită o cabană. Nu în ultimul rând, va fi amenajată și o pistă de karting cu lungimea de un kilometru, totul din fonduri europene. Alexandru Olaru își dorește să organizeze aici în viitor o tabără cu profil sportiv și religios, care să asigure copiilor participanți toate distracțiile specifice vârstei.

Ca o regulă, în incinta parcului este interzis accesul autovehiculelor cu motoare cu combustibil și a câinilor. Parcul este deschis zilnic între orele 16.00 și 19.00, dar poate fi deschis și la cerere, pentru grupuri organizate. 

Galerie foto: 

DSCN0373

DSCN0376

DSCN0379

DSCN0380

DSCN0381

DSCN0382

DSCN0384

DSCN0385

DSCN0386

DSCN0387

DSCN0395

DSCN0398

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 5 iunie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 Responses to Relaxarea și joaca sunt la ele acasă, la „Disney’s Ștefania & Matteo”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.