Poetul Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale, cinstite și sărbătorite la Satu Mare

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, Primăria Municipiului Satu Mare și Colegiul Național „Mihai Eminescu” organizează în perioada 14-17 ianuarie 2021 o serie de manifestări prilejuite de Ziua Culturii Naționale. 

Vineri 14 ianuarie 2021, de la ora 10:00 în sala festivă „Dr. Vasile Lucaciu” a Colegiului Național „Mihai Eminescu” a avut loc festivitatea de premiere a Concursului interjudețean de creație, recitare și interpretare „Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu”, ediția a IX-a.

Sâmbătă 15 ianuarie 2021, de la ora 13:00 la bustul poetului Mihai Eminescu și la Monumentul Limbii Române a avut loc un moment de evocare și depunerea de jerbe.

În zilele de 14 și 15 ianuarie, în intervalul orar 18:00- 21:00 a avut loc o proiecție video pe clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Luni 17 ianuarie 2021, de la ora 14:00, în cadrul unui parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj va avea loc în Galeria de Artă a Centrului de Creație Satu Mare, expoziția “Fotografia – document etnografic”.

Peste 60 de fotografii etnografice selectate pentru ediția a XVIII-a a Concursului F-DE, alături de cele 11 imagini laureate ale ediției, vor purta publicul sătmărean prin satele noastre aflate la început de mileniu. Unele din aceste comunități își păstrează tradițiile și un mod de viață ancestral, altele fac eforturi pentru ca acestea să nu se piardă, conștiente de importanța salvgardării tezaurului material și imaterial.

Concursul naţional „Fotografia – Document Etnografic” (F-DE), organizat în parteneriat cu ArtImage, este nucleul proiectului clujean F-DE care urmărește promovarea culturii tradiționale prin intermediul fotografiei etnografice și susținerea fotografilor pasionați de lumea satului. Fiind un proiect itinerant, F-DE a fost prezentat în peste 20 de orașe din România, dar și străinătate: Polonia, Serbia, Ungaria, Franța, Italia și Canada.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 ianuarie 2022. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.