Spectacol inaugural la Casa de Cultură din Ardud, cu Amadeus, Ad Libitum și Adda

În finalul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale, 15 Ianuarie și inaugurării Casei de Cultură ”Dr. Augustin Mircea” Ardud, a avut loc un spectacol de gală prezentat de actorul Răzvan Chelaru. Au concertat Amadeus, Ad Libitum și Adda.

Clădirea Casei de Cultură este una din cele mai mari investiții realizate în Ardud, dar și una din cele mai mari investiții de la nivelul județului Satu Mare. Constatând lipsa și necesitatea unui asemenea așezământ cultural, primarul Ovidiu Marius Duma și-a propus de mult timp construirea la Ardud a Casei de cultură, astfel inițiativa proiectului îi aparține. Proiectul tehnic a fost aprobat în 2018, la fel și Hotărârea privind emiterea Ordinului de începere a lucrărilor de execuție. Finanțarea a fost obținută de la Guvernul României, care a apreciat munca depusă de echipa orașului Ardud.

Încercările au fost multe, nu de la început reușite, dar prin perseverență, așa cum s-a dat dovadă și la alte proiecte, s-a reușit și realizarea acestuia. Un deziderat al comunității care l-a ales pe Ovidiu Duma deja de atâția ani, i-a încredințat destinele sale pentru a prospera și duce la îndeplinire cât mai multe din cele de care comunitatea are nevoie.

Din punct de vedere arhitectural, edificiul cultural a fost conceput ca să se individualizeze la nivelul Ardudului și să preia ceva din imaginea Cetății, simbolul orașului.

Casa de cultură din Ardud dispune de 400 de locuri (sala mare, în amfiteatru), astfel va fi una din cele mai mari case de cultură din județ. Comparativ, cea din Satu Mare are 540 de locuri. Mai deține și alte spații:  o sală multifuncțională cu 100 de locuri care va putea fi folosită și la alt gen de evenimente decât cele la care publicul stă pe scaune, apoi o săli de repetiții, birouri. Sub scenă sunt spații foarte generoase și absolut necesare pentru artiști: vestiare, cabine de probă, de repetiții, grupuri sanitare, un hol generos unde se vor putea vernisa expoziții.

Oraşul Ardud s-a remarcat în ultimii ani printr-o activitate artistică și culturală extrem de intensă. Copiii, tinerii și adulții care frecventează cercurile Casei de cultură ”Dr. Augustin Mircea” își desfăsurau până acum repetițiile în spații mici și improprii. În sfârșit, aceste repetiții se vor putea realiza în sălile special destinate pentru acest lucru, în condiții evident normale, civilizate.

Curtea exterioară este de astfel amenajată – fiind vorba de un a lăcaș de cultură și bun gust –  încât i s-a conferit și acel peisaj în care lumea să se poată simți bine și în exteriorul clădirii, chiar și în afara spectacolelor. Prin proiectul de finanțare ”Internet gratuit”, câștigat de Primărie, zona Casei de cultură este prevăzută inclusiv cu wi-fi gratuit.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 16 ianuarie 2022. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.