Ianculeștenii nu au grădiniță, cabinet medical, transport pentru elevi, grădiniță și nici cămin cultural

Urmarea invitaţiei primite, prefectul Eugeniu Avram a participat, în data de 5 iunie, la adunarea sătească organizată la Ianculeşti, la care au fost prezenţi aproximativ 100 de cetăţeni. La întâlnire, alături de prefect, s-a aflat şi primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

ianculesti1Cea mai dezbătută  problemă a fost cea legată de împărţirea păşunii aparţinând satului, în suprafaţă de 35 de hectare. Oamenii solicită să nu se împartă păşunea în mod egal între cele două asociaţii de crescători de animale pe motiv că, deşi deţin un număr relativ egal de animale, o asociaţie numără doar trei membri în timp ce în a doua asociaţie sunt cei mai mulţi proprietari de animale din sat. Cetăţenii consideră că nu ar fi echitabilă împărţirea în mod egal a păşunii şi solicită ca această doleanţă să fie luată în considerare în momentul în care Consiliul local va adopta o hotărâre legată de păşunea din Ianculeşti. Atât prefectul Eugeniu Avram cât şi primarul Eugen Kovacs au luat act de solicitarea sătenilor şi au afirmat că în privinţa păşunii se va proceda în aşa fel încât decizia să fie agreată de toate părţile şi cu respectarea legii.

ianculesti2

ianculesti3În timpul discuţiilor cu cei doi demnitari, oamenii din Ianculeşti au reclamat lipsa unui microbuz pentru transportul elevilor spre şi dinspre Carei, necesitatea asigurării şi dotării unui cabinet în care să îşi desfăşoare activitatea un medic de familie, în acest moment oamenii fiind nevoiţi să se deplaseze pentru probleme de sănătate până la Carei, ceea ce este mereu mai greu pentru persoanele vârstnice şi fără posibilităţi materiale. Sătenii din Ianculeşti au mai invocat lipsa unei grădiniţe dar şi a unui cămin cultural.

La finalul întâlnirii, prefectul Eugeniu Avram a afirmat că  toate problemele ce i-au fost prezentate vor fi de acum în atenţia şi că va sprijini toate demersurile ce vor fi iniţiate de primarul municipiului Carei pentru identificarea şi soluţionarea aspectelor ridicate de oamenii din Ianculeşti, care merită să aibă parte de condiţii de trai decente.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 6, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.