Ziua Județului aduce o premieră: concurs județean de tăiat lemne, după regulamentele internaționale

Consiliul Judeţean Satu Mare va organiza cu ocazia primei ediţii a Zilelor Judeţului, care vor avea loc în perioada 21-24 iunie, şi Festivalurile Pălincii respectiv Mămăligii, iar în premieră Concursul judeţean de tăiat lemne.

festivalFestivalul Pălincii 

Festivalul Pălincii a ajuns la a IV-a ediţie, devenind deja o tradiţie şi un brand al judeţului Satu Mare.  Este de aşteptat ca anul acesta să fie cea mai reuşită ediţie, producătorii de pălincă declarându-se foarte interesaţi de a participa cu cele mai bune produse. „Festivalul Pălincii ne oferă prilejul să intensificăm promovarea produselor tradiţionale, implicit prin sprijinirea agroturismului şi activităţilor economice durabile şi sustenabile. Îi avem în vedere aici cu precădere pe cei axaţi pe producerea produselor tradiţionale care ar putea asigura locuri de muncă, în acelaşi timp contribuind la integrarea identităţii locale în imensa diversitate a culturii europene tradiţionale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Festivalul Mămăligii

Ediţia din acest an a Festivalului Mămăligii va fi organizată de Consiliul Judeţean, după ce anul trecut a fost parte a Proiectului “Tur gastronomic in judeţele Szabolcs – Szatmar – Bereg şi Satu Mare”, proiect implementat de Consiliul Judeţean Satu Mare şi finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Romania 2007 – 2013.

Dacă anul trecut, concursul de mămăligă a fost câştigat de echipa „Codru”  din Ardud, anul acesta se anunţă o concurenţă foarte puternică.  „Trebuie să profităm de orice oportunitate de promovare a culturii şi a produselor tradiţionale. Festivalul Mămăligii este un instrument de promovare a bunătăţilor culinare din judeţul nostru şi dacă prima ediţie a fost organizată din fonduri europene, nu am abandonat acest festival şi îl vom organiza an de an”, a declarat Adrian Ştef.

Concurs de tăiat lemne

O noutate la prima ediţie a Zilelor Judeţului va fi Concursul de tăiat lemne. Organizat după regulamentele internaţionale, concursul va fi cu siguranţă unul foarte spectaculos şi va atrage numeroşi spectatori.  „Acum, practic chiar în aceste zile, am intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru că ne aşteaptă un eveniment unic în ţara noastră şi la care vreau să ne simţim extraordinar de bine împreună. Sper din tot sufletul ca fiecare dintre noi să simţim că Ziua Judeţului Satu Mare e un eveniment de înaltă ţinută, o îmbinare între tradiţii, cultură, gastronomie, produse tradiţionale, istorie şi voie bună”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 12, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.