Staţiunea balneră Tăşnad – o atracţie turistică în plină ascensiune

Între 23 – 25 ianuarie, Consiliul Director al Asociaţiei Naţionale a Staţiunilor Turistice din România (ANSTR) şi-a desfăşurat la staţiunea balneară de la Tăşnad lucrările de analiză a activităţii pe anul 2012 care vizează implicarea în dezvoltarea turismului regional şi naţional.

Din programul activităţilor care au avut loc joi, 24 ianuarie, începând cu orele 10.00 la staţiunea balneară Tăşnad, au făcut parte deschiderea oficială a lucrărilor, prezentarea situaţiei veniturilor şi cheltuielilor la nivelul asociaţiei pe anul 2012, probleme organizatorice, probleme privind turismul regional, perspective de dezvoltare a staţiunii Tăşnad, analiza activităţii ANSTR pe anul 2012, stabilirea priorităţilor pe 2013, organizarea unui stand la Târgul de Turism din martie, precum şi propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei din domeniul turismului.

DSCN3101

DSCN3104

La aceste activităţi au participat primari şi preşedinţi de asociaţii de turism din ţară, din localităţi precum Borsec, Covasna, Bazna, Vaţa, Băile Tuşnad, Băile Amara. A participat Ioana Timofte, consilier al Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, mediu de afaceri şi turism, Ioan Pop, din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Victor Moraru, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Staţiunilor Turistice din România, primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, viceprimarul şi consilerul Romulus Matişan şi Andrei Păcurar, şef serviciu.

În calitate de gazdă, cuvântul de deschidere i-a aparţinut primarului Vasile Mitraşca, acesta a prezentat istoricul staţiunii Tăşnad ale cărei baze s-au consolidat în 2004 sub deviza „Prin noi înşine”. S-au parcurs mai multe etape până staţiunea a ajuns ceea ce este azi. „Turismul cere mult efort, perseverenţă dar să nu uităm nici de concurenţă, de la care putem învăţa multe”, a spus Vasile Mitraşca. Victor Moraru, preşedinte al ANSTR, a subliniat necesitatea conlucrării turismului cu factorii economici: „Este necesar ca o parte din investiţii să se îndrepte staţiunile turistice. În turism nu avem personal calificat, de aceea este necesar şi un parteneriat cu Ministerul Educaţiei”, a precizat Victor Moraru.

Au mai luat cuvântul Andrei Păcurar, Romulus Matişan, care au subliniat valoarea şi calitatea curativă a apei termale din Tăşnad, arătând că aceasta este punctul forte al staţiunii. Ioan Pop a atătat că staţiunea Tăşnad ar putea fi promovată într-un circuit alături de alte zone de atracţie din judeţ, precum Carei, Pir, Căpleni, Ardud. Romulus Matişan a prezentat proiectul Bazei de tratament pentru care există un studiu de fezabilitate în valoare de 1.946.000 euro, precum şi o bază sportivă multifuncţională, pentru construcţia cărora va fi nevoie de sprijinul Ministerului.

Programul s-a încheiat vineri, 25 ianuarie, printr-un schimb de experienţă la staţiunea Hajduszoboszlo din Ungaria.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 25, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.