Două autoturisme cu peste 4.000 pachete cu ţigări, depistate de polițiștii de frontieră din Negrești Oaș

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş au descoperit în trafic, două autoturisme care transportau peste 4.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România. Joi, 13 iunie, la nivelul Sectorului PF Negreşti Oaş s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

2013-06-13 14.18.58Astfel în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control pe raza localităţii Negreşti Oaş, un autoturism marca Ford Mondeo, condus de Ioan L., de 51 ani, domiciliat pe raza judeţului Satu Mare. La controlul efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul maşinii, 3.730 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Dată fiind situaţia de fapt, autoturismul, ţigările şi conducătorul auto au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

2013-06-13 14.18.49În cadrul aceleiaşi acţiuni, în jurul orei 11.40, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un alt autoturism, marca Audi A4, în care se aflau două persoane de sex feminin. Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră  intrând  în curtea unui2013-06-13 14.18.49 imobil din localitatea Negreşti Oaş. Astfel, cele două persoane, identificate ca fiind Maria L. şi Ana L., de 49 respectiv 26 ani, precum şi autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. La controlul efectuat asupra maşinii au fost descoperite în portbagaj, 500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta nici un document de provenienţă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete. Întreaga cantitate de ţigări, 4.230 pachete cu ţigări în valoare de 18.950 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 14, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.