Activitatea restaurantului „Romantic” a fost suspendată temporar

Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare au suspendat temporar activitatea restaurantului unde s-a produs cazul de toxiinfecţie alimentară colectivă. În Secţia de Boli Infecţioase au mai rămas internaţi nouă copii.

0În data de 13 iunie, la ora 22.20, prin serviciul unic de urgenţă 112 s-a solicitat deplasarea unui echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă la restaurantul „Romantic” din municipiul Satu Mare unde mai mulţi elevi de clasa VIII-a de la Şcoala generală „Avram Iancu”, care serbau banchetul de absolvire, acuzau dureri abdominale, prezentând simptomele unei posibile toxiinfecţii alimentare. Cei aproximativ 100 de participanţi la acel eveniment, 67 de copii şi 26 profesori, plus trei persoane care asigurau servicii de sonorizare şi filmare, au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare pentru investigaţii şi acordarea îngrijirilor medicale. După finalizarea investigaţiilor un număr de 55 de persoane au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară şi li s-a administrat o medicaţie corespunzătoare pentru rehidratare şi ameliorarea semnelor de boală.

Potrivit ultimelor date furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică, în prezent au mai rămas internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean un număr de nouă copii, starea lor generală fiind relativ bună. După anunţarea evenimentului, specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare s-au deplasat de urgenţă la unitatea de alimentaţie publică care a găzduit banchetul pentru prelevarea de probe şi efectuarea anchetei epidemiologice. În cursul zilei de 14 iunie, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au decis sancţionarea contravenţională şi suspendarea temporară a activităţii restaurantului unde s-a produs cazul de toxiinfecţie alimentară colectivă până la identificarea cauzelor care au generat îmbolnăvirile. Inspectoratul Judeţean de Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, efectuează verificări cercetări sub aspectul săvârşirii de către autori necunoscuţi a infracţiunii de falsificare de produse alimentare.

Fiind informat despre acest grav incident, prefectul Eugeniu Avram, care se află la curs la Bucureşti, a dispus în mod imperativ instituţiilor abilitate să efectueze de urgenţă verificări şi să înainteze cât mai rapid rapoarte privind cauzele producerii acestui eveniment şi măsurile luate pentru a preveni repetarea unor asemenea evenimente nedorite la nivelul judeţului şi sancţionarea celor care vor fi găsiţi vinovaţi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 14 iunie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Activitatea restaurantului „Romantic” a fost suspendată temporar

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.