Camera Agricolă Satu Mare face înscrieri pentru Concursul Județean de Pălincă, ediția a IX-a

Producătorii sătmăreni de pălincă se pot înscrie la cea de-a IX-a ediţie a Concursului Judeţean de Pălincă ce se va desfăşura la un hotel din Satu Mare în perioada 17 – 22 iunie,  evenimentul fiind cuprins în cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Pălincii.

palinka1-1Consilierul Camerei Agricole Scholtz Bela a prezentat vineri, 14 iunie într-o conferinţă de presă detalii despre acest eveniment. Doritorii pot să se înscrie la concurs în perioada 17-18 iunie. Aceştia trebuie să depună un flacon de doi litri sau trei flacoane de 0,7 litri la sediul Camerei Agricole Satu Mare, sticle pe care să menţioneze numele, prenumele, localitatea, anul distilării, sortimentul şi numărul de telefon.

Se va acorda un premiu “Marele Aur” constând în 500 de lei şi 14 medalii de aur în valoare de 250 de lei fiecare. Organizatorii aşteaptă să fie aproximativ 130 de înscrişi, anul trecut fiind 132 cu diverse sortimente de pălincă, pălincă de prune, de mere, pere, tescovină, piersici. Anul trecut pălinca cea mai veche a avut 33 de ani.

„Sperăm să fie o evoluţie pozitivă a calităţii pălincii. Dacă la prima ediţie, de la Turţ, am avut 24 de probe descalificate care nu au corespuns calităţii, în ultimii ani probleme nu am mai avut”, a spus Scholtz.

Premiile vor fi înmânate în 22 iunie, pe scena amplasată în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare cu ocazia Zilelor Judeţului. Tot atunci va avea loc şi simpozionul “Pălinca – produs tradiţional şi carte de vizită a judeţului Satu Mare”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 14 iunie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.