Un ucrainean a încercat să introducă în țară țigări în valoare de 17.800 lei

În data de 16 iunie, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 5.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat trei persoane, pe direcţia localităţii Rona de Sus, în timp ce transportau mai multe colete voluminoase de la frontieră spre interiorul ţării.

DSC00982Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat, au încercat să fugă.

Deoarece persoanele în cauză au ignorat somaţiile, lucrătorii I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical. În urma acţiunii a fostreţinut un bărbat, cetăţeanul ucrainean, N. Pavlo, de 25 ani, domiciliat în localitatea Rahiv, fiind îmbrăcat într-un costum negru impermeabil din neopren, specific scafandrilor, peste care purta şi o vestă de salvare.

La cercetarea terenului au fost descoperite 4 baxuri ce conţineau cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 17.800 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. Cetăţeanului ucrainean i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar în continuare se efectuează cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 16 iunie 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.