Oana Mîndruț își lansează la Biblioteca Județeană cartea „Arta de a trăi cu eleganță”

Caravana Culturii Sătmărene reuneşte joi, 20 iunie, două evenimente în organizarea Bibliotecii Judeţene Satu Mare. Primul eveniment, vernisajul expoziţiei foto-documentare “Cărturari sătmăreni” cu preocupări în domeniul limbilor clasice se va derula în Sala media, cu începere de la orele 13.00.

Potrivit Angelei Câmpian, director interimar al Bibliotecii Judeţene, expoziţia are rolul de a valorifica patrimoniul Bibliotecii Judeţene Satu Mare şi de a promova personalităţile locale cu preocupări în domeniul limbilor clasice, ea dorind să atragă atenţia asupra personalităţilor care au avut atingere cu zona Sătmarului şi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul mai multor domenii, printre care şi cel al literaturii şi limbilor clasice.

Afis-mare-001

Judeţul Satu Mare a dat un număr însemnat de personalităţi care au avut preocupări în domeniul limbilor clasice, latină şi greacă veche, preocupări concretizate adeseori cu publicarea unor manuale şi lucrări de limbi clasice. După vizitarea expoziţiei, publicul sătmărean va fi în măsură să aprecieze activitatea deosebită a înaintaşilor sătmăreni, atât cei de naţionalitate română (Moise Sora Noac, Traian Fărcaş, Ioan Fersigan, Vasile Lohan, Francisc Groza etc.), cât şi cei de naţionalitate maghiară (Budai Ézsaiás, Gyurits Antal, Szénássy Sándor, Fodor Gyula, Csengeri János şi alţii), care au lăsat mărturii de necontestat ale erudiţiei lor.  Expoziţia continuă şirul de evenimente organizate de secţia „Colecţii speciale şi fond de patrimoniu”, cu scopul de a prezenta cât mai multe personalităţi locale şi de a valorifica fondul de carte şi periodice al secţiei, oferind şi de această dată informaţii noi şi interesante.

Cel de-al doilea eveniment, lansarea cărţii “Arta de a trăi cu eleganţă”, semnată de Oana Mîndruţ, se va derula cu începere de la orele 15.00, în aceeaşi locaţie. “Această carte am scris-o din dorinţa mea irepresibilă de bine şi de frumos şi din fascinaţia pe care am resimţit-o întotdeauna pentru oamenii care şi-au făcut din eleganţă un mod de a trăi. Deşi nu am pretenţia de a fi epuizat un subiect atât de vast, am intitulat-o “Arta de a trăi cu eleganţă”  deoarece subiectul cărţii nu tratează doar “bunele maniere”. Cei care vor citi această carte vor găsi între coperţile ei informaţii de cultură generală care îi vor scoate la liman din multe situaţii în care îi va pune viaţa”, a declarat autoarea Oana Mîndruţ.

Afis_Arta-de-a-trai-cu-eleganta

“Una din cele mai nobile misiuni pe care le are Biblioteca Judeţeană Satu Mare este aceea de a promova autorii locali sau pe cei care îşi au geneza pe tărâmurile Sătmarului. Mărturie stă deja-consacratul eveniment “Anul editorial sătmărean” dar şi numeroasele lansări de carte organizate sub auspiciile instituţiei noastre şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare. Destinul a făcut ca Oana Mîndruţ să activeze pe tărâm profesional în Cluj-Napoca, însă nu a uitat faptul că ea s-a născut la Satu Mare şi că aici şi-a desăvârşit studiile liceale, fiind  încă de atunci o prezenţă activă şi permanentă în spaţiul bibliotecii, a mai declarat Angela Câmpian. Cartea va fi prezentată de către gazetarul şi publicistul Voicu D. Rusu, în prezenţa invitaţilor, a familiei şi a prietenilor autoarei dar şi a celor care au afinităţi cu subiectele dezbătute în carte.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 19, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Oana Mîndruț își lansează la Biblioteca Județeană cartea „Arta de a trăi cu eleganță”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.