“Ai încredere în tine, acum ai o șansă”, un proiect pentru persoanele private de libertate

Miercuri, 19 iunie la complex Dana II, a fost prezentat proiectul “Ai încredere în tine acum ai o şansă în plus“. Beneficiarul proiectului este Penitenciarul Timişoara, iar parteneri în cadrul proiectului sunt: Penitenciarul Botoşani, Penitenciarul Satu Mare, Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii Timişoara şi S.C. Medlife SA Bucureşti.

penitenciarObiectivul principal al proiectului este facilitarea accesului pe piaţa forţei de muncă pentru un grup de 800 de persoane private de libertate din penitenciarele Timişoara, Botoşani şi Satu Mare, prin programe de calificare/recalificare profestională, teoretică şi practică, în domenii cu necesar ridicat de forţă de muncă.

Activităţile proiectului au în vedere dobândirea de abilităţi comportamentale de către persoanele private de libertate, care să sporească şansele acestora de integrare socială şi pe piaţa muncii după eliberare.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”.

În cadrul evenimentului au fost prezentate atât rezultatele obţinute de la debutul proiectului, pe parcursul a 24 de luni de implementare, cât şi activităţile care vor fi demarate în perioada următoare.

Dintre rezultatele proiectului menţionăm: 501 persoane private de libertate selectate şi evaluate din punct de vedere psihologic; 408 persoane private de libertate care au obţinut certificate de calificare profesională;

La acest eveniment au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor, dintre îl care amintim pe cancelarul prefectului Eugeniu Avram, reprezentanţi ai beneficiarului şi partenerilor, agenţi economici şi alte persoane interesate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 19, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.