Întâlnire de 20 de ani de la absolvirea clasei a XII-a, la Colegiul Național „Doamna Stanca”

Foşti elevi cu suflete frumoase, aceiaşi după 20 de ani. Ziua de joi, 20 iunie a fost una plină de emoţii pentru “Generaţia de aur” a Colegiului Naţional “Doamna Stanca”. Clasele a XII-a A, B, C, D şi E, promoţia 1992-1993 au organizat întâlnirea de 20 de ani de la absolvirea liceului. Alături i-au avut pe câţiva dintre foştii lor profesori, dar şi dintre cei actuali.

De la ora 10.00, foştii absolvenţi şi-au dat întâlnire în curtea colegiului, pentru a se fotografia împreună şi a depăna primele impresii după 20 de ani, chiar dacă unii dintre ei s-au mai văzut în tot acest timp. La ora 11.00, cu toţii au fost invitaţi în amfiteatrul colegiului, în acordurile imnului “Gaudeamus Igitur”, fiind întâmpinaţi cu flori, aplauze şi deosebită bucurie de elevi şi profesori. Au rostit cuvinte de bun-venit şi urări de bine directorul CN “Doamna Stanca” Anamaria Maruşca, directorul adjunct Cristina Gherman, precum şi foşti şi actuali profesori, printre care Stela Toma Bozero (diriginta clasei a XII-a A, promoţia 1992-1993), Livia Haidu, Vasile Cristea, Lucreţia Cârlan, Ileana Şandru, Vasile Pop, Monica Gătina, Ioan Marian şi alţii.

Cadrele didactice, vizibil emoţionate, au vorbit pe rând despre frumuseţea reîntâlnirii după 20 de ani cu foştii lor elevi, acum ajunşi la deplina maturitate şi împlinire, dar care nu au pierdut nimic din spiritul CN „Doamna Stanca”. Diriginta clasei a XII-a A, Stela Toma Bozero, a spus că are în faţă o generaţie de elevi cu totul speciali, pe care i-a numit “generaţia de aur” a liceului. „Rămânem părinţii voştri de suflet. Am făcut tot ce a trebuit pentru ca voi să păstraţi spiritul liceului Doamna Stanca. A fost o vacanţă foarte lungă, acum e momentul maturităţii şi aveţi ce vă spune. Noi v-am aşteptat şi vă iubim. Dacă păstraţi această zi în sufletele voastre, şi zeii vă vor invidia”, a spus Stela Toma Bozero. Cuvintele ei au adus lacrimi în ochii celor prezenţi. Atmosfera găsită de ei nu mai e cea care a fost, dar nostalgia revederii coridoarelor şi a sălilor unde au studiat şi şi-au format personalitatea i-a făcut pe toţi să se întrebe: La ce bune aceste zile care ne-au adus fericire şi bucurie, ştiind că vremea tace şi trece, și peste noi?

Generaţia 1992-1993 a Colegiului Naţional Doamna Stanca fost numită pe bună dreptate de vorbitori ca fiind una de aur, una de învingători, de intelectuali, artişti, oameni care au reuşit în viaţă având ca bază educaţia şi îndrumările însuşite în timpul anilor de liceu. Din colectivul clasei a XII-a A au făcut parte cu mândrie Sergiu Berindei (baterist al Horia Brenciu Band), Oana Mîndruţ (scriitoare), Cosmin Mureşan (creator de modă), Ramona Lengyel (Ştef) (managerul a două magazine de îmbrăcăminte de lux din Satu Mare), Loreley Mirea (profesor universitar în Oradea), Lia Gabriela Koka (profesor de limba română la Şcoala Generală “Vasile Lucaciu”), Șerban Ungur (avocat), Monica Caiţa (secretar literar la Teatrul de Nord), Paula Horotan (şef serviciu Relaţii cu publicul, la Biblioteca Judeţeană), Alin Bucureştean (jurist), Dana Mihai (profesor de limba engleză la CN Doamna Stanca). Ei sunt doar câţiva dintre cei care se mândresc că au fost elevi ai CN Doamna Stanca.

Spre finalul întâlnirii, designerul vestimentar Cosmin Mureşan, fost elev al clasei a XII-a A, şi Dana Mihai, organizatori ai evenimentului, le-au oferit profesorilor din partea clasei câte o diplomă de onoare. Un grup de elevi din clasele a VI-a şi a X-a, îndrumaţi de profesoara Dana Mihai, le-au făcut o surpriză inedită foştilor elevi, cu un program artistic din care nu au lipsit cântecele de “haiducie” care răsunau acum 22-23 de ani pe coridoarele şcolii.

Galerie foto:

DSCN0498

DSCN0500

DSCN0501

DSCN0509

DSCN0510

DSCN0511

DSCN0512

DSCN0513

DSCN0515

DSCN0520

DSCN0524

DSCN0528

DSCN0538

DSCN0540

DSCN0541

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 iunie 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.