Ziua Drapelului Național, zi de doliu la Satu Mare și în întreaga țară

La Satu Mare şi în întreaga ţară, Ziua Drapelului Naţional a fost umbrită de drama accidentului rutier de duminică din Muntenegru în care au murit 18 cetăţeni români. Ca urmare, ziua de miercuri, 26 iunie a fost declarată de prim-ministrul Victor Ponta prin Hotărâre ge Guvern ca zi de doliu naţional.

Pe platoul din Piaţa 25 Octombrie a avut loc miercuri, 26 iunie de la ora 10.30 o ceremonie militară și religioasă închinată Zilei Drapelului Naţional, dar şi memoriei celor 18 victime ale accidentului rutier de duminică din Muntenegru. A fost acordat onorul militar drapelului României, iar apoi acesta a fost ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Naţional al României. Ulterior, steagul a fost coborât în bernă iar toţi cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

Au fost prezente oficialităţile locale şi judeţene în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război. În absenţa primarului Dorel Coica, prefectul Eugeniu Avram a citit Hotărârea de Guvern prin care ziua de 26 iunie 2013 a fost declarată zi de doliu naţional în memoria conaţionalilor noştri decedaţi în Muntenegru.

La ora 12.00, toate activităţile publice au încetat şi s-au păstrat trei minute de reculegere. Drapelul a fost arborat în bernă atât la instituţiile publice locale şi judeţene, cât şi la sediile partidelor. Aceasta a fost cea de-a şaptea zi de doliu naţional din ultimii 23 de ani, şi prima dată când este decretată în memoria victimelor unui accident rutier.

Şi în municipiul Carei, de la ora 10.00, la Catedrala „Eroii Neamului” din Carei, un sobor de preoţi în frunte cu protopopul ortodox de Carei, Marian Crainic au ţinut un moment solemn în memoria victimelor din accidentul petrecut în Muntenegru. Au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Cultură Carei alături de numeroşi cetăţeni ai municipiului.

DSC_1287 (1)

DSC_1272

DSC_1281

DSC_1283

DSC_1277

DSC_1289

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 26, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.