Echipa Asociaţiei STEA s-au întâlnit cu reprezentanţii a 20 de instituţii din judeţ

Joi, 27 iunie, de la ora 11.00, Sala mică a Prefecturii a găzduit o întâlnire a echipei Asociaţiei STEA cu reprezentanţii a 20 de instituţii din judeţul Satu Mare. Scopul acestei mese rotunde a fost prezentarea raportului de analiză în urma aplicării a 30 de chestionare la nivel local, la instituţiile publice, ONG-uri şi furnizori privaţi din judeţul Satu Mare, făcută de Bogdan Pintea, director executiv al Asociaţiei STEA.

asociatia-stea1Asociaţia STEA, în calitate de membru al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) Bucureşti a participat în perioada 24 aprilie-2 iunie la aplicarea acestor chestionare de date la nivel local. Astfel, Asociaţia STEA face parte din grupul de lucru creat în cadrul Proiectului “Monitorizarea dreptului la educaţie şi timp liber” implementat în parteneriat cu Asociaţia SOS Satele Copiilor România şi desfăşurat în cadrul Parteneriatului privilegiat gestionat de SOS Satele Copiilor Danemarca şi finanţat de Fundaţiile Velux-componenta “Micro-granturi-paşi către autonomie”.

Concluziile raportului elaborat de Asociaţia STEA la nivel local pentru FONPC: Deşi există cadrul legislativ aferent punerii în aplicare a Convenţiei internaţionale cu privire la drepturile copilului, la nivel local punerea în practică a prevederilor întâmpină serioase probleme.

Parteneriatele încheiate între instituţiile publice şi ONG-uri pentru implementarea unor proiecte destinate respectării dreptului la educaţie al copiilor nu sunt o practică curentă şi nu au la bază o strategie de dezvoltare comunitară ci vizează de cele mai multe ori implementarea unor proiecte/acţiuni pe o perioadă scurtă de timp etc. Printre cei prezenţi la întâlnire s-au numărat şi subprefectul Cristian Sasu şi directorul SPAS Satu Mare, Doina Văsuţ.

FONPC este principalul interlocutor specializat al statului în vederea elaborării şi redefinirii politicilor publice pentru asigurarea bunăstării copilului din perspectiva drepturilor copilului, utilizând şi dezvoltând într-un cadru coerent şi comprehensiv experienţa şi expertiza membrilor săi. FONPC a fost înfiinţată în anul 1997, are aproximativ 100 de ONG-uri membre, iar Asociaţia STEA a devenit membră în 2004.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 27, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.