Gratuitate pe autobuzele Transurban, pentru pensionarii cu venitul lunar sub 500 lei

Din 15 iulie, pensionarii aflaţi la limită de vârstă, cu domiciliul pe raza municipiului Satu Mare şi având pensia sub 500 de lei pe lună vor beneficia de transport gratuit pe toate liniile de transport din oraş. Proiectul de hotărâre a fost votat în şedinţa ordinară de joi, 27 iunie, a Consiliului Local Satu Mare.

consiliu-local-sm1Potrivit Casei Judeţene de Pensii Satu Mare, în prezent, în municipiul Satu Mare sunt un număr de 1.388 de pensionari care îndeplinesc criteriile mai sus enumerate. Consilierul local UDMR, Maskulik Csaba a declarat că proiectul de hotărâre propus pentru aprobare nu are o fundamentare economică temeică. “Noi vom subvenţiona cu suma de 65 de lei preţul unui abonament. Este un lucru bun doar dacă acea persoană face 30 de călătorii într-o lună. Însă, în condiţiile în care face doar două sau trei călătorii, ne vom trezi la un moment dat că noi subvenţionăm ceva ce nu se întâmplă”, a declarat Maskulik.

În proiectul de hotărâre se arată că “influenţele datorate introducerii începând cu semestrul II de gratuităţi la pensionarii la limită de vârstă cu domiciliul în Satu Mare, cu pensii sub 500 lei care produc o diminuare a veniturilor din activitatea de bază ca urmare a pierderii parţiale a veniturilor din vânzarea biletelor de 1,00 lei. A fost luată în calcul, de asemenea, noua structură de subvenţionare. Creşte nivelul subvenţiei necesare pentru acoperirea diferenţelor de preţ ca urmare a facilităţilor introduse cu 1 Iulie, şi scade nivelul subvenţiei pentru acoperirea cheltuielilor cu încadrarea în nivelul de 4.000 mii lei”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 28, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.