Taxa pentru botoşeii de unică folosinţă în SJU nu condiţionează accesul vizitatorilor

Taxa de curăţenie percepută de Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare de 2 lei/persoană/vizită a fost instituită prin Hotărârea Consiliului Judeţean Satu Mare nr.98/2013 privind aprobarea unor taxe şi tarife practicate de Consiliul Judeţean şi instituţiile publice subordonate acestuia, în anul fiscal 2013.

20120815_125156

Această taxă a fost aplicată începând cu data de 5 iunie, când a fost instalat la intrarea în spital un distribuitor automat de botoşei de unică folosinţă pentru vizitatori şi aparţinători. Pentru eliberarea unei perechi de botoşei, vizitatorii trebuie să plătească 2 lei, primind din partea Spitalului un bilet înseriat. Botoşeii sunt de unică folosinţă, nu se pot transmite de la o persoană la alta şi nici nu pot fi păstraţi de la o zi la alta şi sunt aruncaţi într-un recipient special la părăsirea spitalului.

Taxa de curăţenie a fost instituită pentru prevenirea infecţiilor intraspitaliceşti, protejarea suprafeţelor noi şi reamenajate, întreţinerea curăţeniei la nivel de spital. Zilnic, în bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă intră din această taxă de curăţenie 1.100 de lei.

Prin introducerea taxei de curăţenie nu este condiţionat accesul vizitatorilor, ci dimpotrivă, odată cu investiţiile pe care Consiliul Judetean Satu Mare le-a făcut pe toate cele trei nivele, conducerea Spitalului Judeţean Satu Mare consideră că este chiar indicat să fie protejaţi pacienţii şi tot ceea ce s-a investit în spitalul sătmărean.

Există în Spitalul Judeţean de Urgenţă un regulament strict, dar accesul vizitatorilor nu este îngrădit, iar botoşeii de plastic de unică folosinţă sunt pentru a proteja întreaga investiţie, la care se adaugă şi faptul că sunt feriţi de probleme şi pacienţii care sunt internaţi în spital pe diferite secţii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 29, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.