2229 de candidați au susținut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat

Luni, 1 iulie, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, proba E)a) – Limba și literatura română. Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 2559 de candidaţi, din care s-au prezentat 2434 (95,12%). A fost extrasă varianta nr.7.

bacAu fost două cazuri speciale din motive medicale, pentru care comisia județeană de bacalaureat a solicitat subiect de rezervă, unul de la centrul de examen Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare și unul de la centrul de examen Colegiul Tehnic ”Elisa Zamfirescu” Satu Mare. Nu au fost elevi eliminați din examen.

Marți, 2 iulie 2012, s-a desfășurat proba E)b) la limba și literatura maternă și proba scrisă la disciplina nonlingvistică studiată în limba franceză, pentru obținerea de către elevii de la Colegiul Național ”Doamna Stanca” Satu Mare care au frecventat secţia bilingvă francofonă, a  menţiunii speciale  „secţie bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat. Aceste lucrări au fost corectate în centrul zonal de evaluare de la Cluj Napoca.

Pentru obţinerea  menţiunii speciale “secţie bilingvă francofonă”  pe diploma de bacalaureat, elevii din secţiile bilingve francofone au trebuit să susţină şi să promoveze următoarele probe specifice:

  • Proba anticipată, centrată pe Modulul de Învăţământ Pluridisciplinar Bilingv, susţinută la sfârșitul clasei a XI-a.             
  • Proba de evaluare a competenţelor lingvistice în limba franceză, susţinută la sfârșitul clasei a XII-a.
  • Proba scrisă la disciplina non lingvistică studiată în limba franceză, susţinută la sfârșitul clasei a XII-a.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 2, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.