În natură despre natură

Societatea Carpatină  Ardeleană – Satu Mare, în parteneriat cu Asociația E-Consult, organizează prima ediție a evenimentului Zilele Biodiversității în Ariile Protejate „Râul Tur”. Evenimentul va avea loc în acest week-end, în data de 5 și 6 iulie în apropierea satului Turulung-Vii. 

logo_biodiv_colorSâmbătă SCA – Satu Mare organizează și o excursie ciclistă, care va vizita locul de desfășurare a Zilelor Biodiversității. Întâlnirea participanților este la ora 7.25 la gara CFR Satu Mare. Participanții vor călători cu trenul până în Porumbești. Trenul pornește la ora 7.40 din Satu Mare. Din Porumbești participanții continuă drumul pe bicicleta, pe digul Turului, pe o distanță de 16 km, până la locul evenimentului. Excursia va fi condusă de Szejke Lorand, care poate fi contactat la numărul de telefon: 0745 794 093. Întoarcerea se va derula pe același traseu. Participanții sunt rugați să își aducă cu ei hrană și apă și să poarte șapcă/pălărie împotriva soarelui.

Zilele Biodiversității se va desfășura după model european și are ca scop evaluarea diversității biologice a unei zone. Evenimentul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc, MOL România și de Ocellus SRL. Sprijinul profesional este oferit de Institutul de Biologie și Ecologie din cadrul UBB Cluj, de Grupul Milvus și de Asociația pentru Protecția Liliecilor din România. 25 cercetători vor lucra într-o zonă pilot de 2 kilometri pătrați. Evenimentul este deschis tuturor interesaților. Participanții vor fi ghidați în grupuri mici în zona studiată, vizitând punctele de lucru, unde specialiștii vor prezenta instrumentele, metodologia de cercetare și caracteristicile unor specii protejate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 3, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.