Proiectul „Learning from Landscapes” a adunat în Ariile Protejate „Râul Tur” participanți din 5 țări

Săptămâna trecută, între 3 și 7 iulie Asociația E-Consult a primit oaspeți din mai multe țări în cadrul unui schimb de experiență, finanțat în cadrul Programului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Grundtvig, care susține educarea adulților. Proiectul denumit ”Learning from Landscapes” este realizat în parteneriat cu ONG-uri din alte patru țări.

press1

Participanții sosiți din Marea Britanie, Polonia, Slovenia și Ungaria au avut ca scop cercetarea, evaluarea și clasificarea peisajului local. Activitatea a început în data de 4 iulie, joi, când participanți au făcut cunoștință cu Ariile Protejate „Râul Tur” și cu atracțiile naturale și culturale din zonă. În zilele de vineri și sâmbătă, grupul a participat la Zilele Biodiversității, organizate de Societatea Carpatină  Ardeleană – Satu Mare, în parteneriat cu Asociația E-Consult. Cu această ocazie, au studiat habitatele și speciile caracteristice.

În cursul excursiilor efectuate în Ariile Protejate de Râul Tur, specialiștii din străinătate au realizat fotografii despre cele mai reprezentative peisaje din zonă. Duminică, participanții au realizat o evaluare a peisajelor fotografiate din zonă, împreună cu reprezentanții comunităților locale cu ajutorul unor formulare, concepute în cadrul proiectului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 9, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.