ContiTech Carei a inaugurat noua hală de sculărie a fabricii

Miercuri, 16 iulie 2013, ContiTech Fluid Automotive România SRL, Carei, a inaugurat noua hală de sculărie a fabricii, în valoare de 1,5 milioane de euro, având o suprafaţă de 1.060 de metri pătraţi. În această nouă unitate vor lucra 50 de persoane, dintre care toți sunt muncitori calificați în lăcătușerie, strungărie și prelucrare prin așchiere.

IMG_1801

„Această investiţie a fost necesară în primul rând, datorită creşterii numărului comenzilor, care implicit înseamnă și o creștere semnificativă a necesarului de scule și dispozitive cerut pentru fabricarea furtunurilor. Noua unitate are 1.060 metri pătrați și își desfășoară activitatea pe două nivele” a declarat Rafael Mansurov, director general al ContiTech Carei.

O creștere semnificativă a volumului comenzilor datorată  punerii în funcțiune a halei 3 de producție, care a fost inaugurată  în iulie 2013, a făcut necesară această investiție. Noua sculărie va produce pe lângă întreaga cantitate de dornuri de vulcanizare, și dispozitive de măsurare și de montaj. Pentru toate acestea s-a amenajat în incinta clădirii un sector propriu de proiectare, care este dotat cu mașini unelte cu comandă numerică, sisteme moderne de măsurare în 3D.

Actuala investiție pentru construcția noii sculării este un semn clar al intenției concernului Continental de a investi în continuare în această unitate, care a devenit unul dintre cei mai mari și stabili angajatori din județul Satu Mare.

Evenimentul i-a adus împreună pe reprezentanţii echipei manageriale ContiTech Carei şi pe reprezentanţii autorităţilor centrale și locale: Ovidiu Ganț, deputat, Adrian Ștef, preşedintele Consiliului Judeţean, Eugeniu Avram, prefectul județului Satu Mare, Eugen Kovacs, primarul oraşului Carei, dar şi colaboratori şi parteneri de afaceri ai companiei.

Cu o cifră de afaceri de 32,7 miliarde de euro în 2012, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi protejează  clima. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent în jur de 170.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Scularie_finalizata

Până la sfârşitul anului 2012, Continental a investit peste  700 de milioane de euro în activităţile din România. Atât Automotive Group cât şi Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deţine sapte unităţi de producţie si  trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent  cca 12,000 de angajaţi în România.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 16, 2013. Filed under Afaceri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.