Ţigări în valoare de peste 170.000 lei, confiscate la frontiera cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei, în cadrul căruia au descoperit 20.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 170.000 lei. Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 3 focuri de avertisment.

IMG_8390În data de 16 iulie 2013, în jurul orei 23.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş – jud. Satu Mare, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră către localitatea Moişeni, jud. Satu Mare.

Imediat, lucrătorii S.P.F. Negreşti au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus somaţiilor încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale.

În urma acţiunii a fost reţinut un cetăţean ucrainean, care a fost identificat ca fiind Oleksandr B., în vârstă de 25 ani. La faţa locului au fost descoperite 40 de colete ce conţineau cantitatea de 20.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 177.000 lei. Au fost anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră vecine, care au comunicat că au descoperit pe teritoriul ucrainean 16 baxuri cu ţigări din acelaşi lot.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de  contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cursul zilei de 17 iulie a.c., cetăţeanul ucrainean a fost prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Totodată, cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 19, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.