Acțiuni de prevenire, la Ştrandul Nord Vest Termal Park din Satu Mare

Joi, 18 iulie a.c., jandarmii sătmăreni au continuat acţiunile de prevenire a faptelor antisociale, care vizează turiştii şi localnicii din zonele balneare şi de agrement din Satu Mare. Parte a campaniei „Jandarmii sunt oamenii de lângă tine”, aceste acţiuni s-au desfăşurat la Ştrandul Nord Vest Termal Park din Satu Mare, începând cu ora 12.00, moment în care în ştrand erau prezente circa 1.000 persoane.

P1140081La invitaţia lui Ţânţaş Vasile, patronul ştrandului, şi a administratorului, cpt. Lucuţ Camelia, Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Satu Mare şi Plt. Oros Florentin, din cadrul Compartimentului de Prevenire şi  combatere a faptelor antisociale au distribuit pliante cu mesajul „La ştrand în siguranţă!” şi au prezentat turiştilor câteva reguli minime de precauţie şi siguranţă a copiilor şi bunurilor personale.

În vederea eliminării riscurilor de dispariţie a minorilor şi prevenirii pierderii unor bunuri, jandarmii i-au sfătuit pe cei aflaţi în apropierea ştrandului să dea dovadă de o atenţie sporită, iar în caz de necesitate să solicite sprijinul celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică sau să apeleze numărul de urgenţă 112.

Astfel, Jandarmeria Satu Mare recomandă:

– Aveţi grijă de cei mici!

– Supravegheaţi copiii atunci când se află la joacă sau în zone aglomerate

– Explicaţi copilului că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine şi nici să accepte diferite obiecte de la necunoscuţi sau să urce în maşinile necunoscuţilor sub diverse pretexte.

– Asiguraţi-vă că micuţul dumnevoastră ştie numele părinţilor sau al însoţitorilor şi eventual numărul de telefon unde poate fi găsit.

– Învăţaţi copilul că, dacă se pierde de dumneavoastră să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată.

– Nu uitaţi de siguranţa autoturismului şi a bunurilor personale.

– Fiţi prudenţi atunci când vi se solicită ajutorul de către persoane necunoscute.

– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate corespunzător.

– Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, sau când sunteţi la plajă, ori în bazin, bunuri de valoare (bagaje, poşete, aparatură foto, audio, video) deoarece acestea sunt tentante pentru hoţi.

– Apelaţi  numărul unic 112 în caz de urgenţă.

P1140048Sătmărenii aflaţi la ştrand au fost plăcut surprinşi de o astfel de iniţiativă şi chiar au fost interesaţi de sfaturile şi recomandările primite de la jandarmi, foarte mulţi manifestând curiozitate pentru acest tip de activitate şi solicitând informaţii suplimentare.

Prin intermediul acestor acţiuni, Jandarmeria Satu Mare urmăreşte creşterea gradului de informare şi responzabilizare a tuturor persoanelor aflate în timpul liber în zonele de recreere şi agrement pentru a evita neplăcerile cauzate de neatenţie sau de acele persoane care comit fapte antisociale profitând de vigilenţa scăzută a unor cetăţeni pe timpul sezonului estival.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 19, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.