UDMR Satu Mare pregătește cea de-a XII-a ediție a Zilelor Culturale Partium

În perioada 19-25 august. la Satu Mare va avea loc cea de-a XII-a ediție a Zilelor Culturale Partium. Senatorul UDMR Pataki Csaba, deputatul Kereskenyi Gabor, principalul organizator al evenimentului, Stier Peter respectiv consilierul municipal, Szocs Peter au oferit detalii despre eveniment zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul UDMR Satu Mare. 

udmr

Stier Peter a declarat că în acest an evenimentele legate de Zilele Culturale Partium se vor desfăşura în trei locaţii principale şi anume: Grădina Romei, Piaţa 25 Octombrie, parcul de lângă Turnul Pompierilor, la care se mai adaugă şi alte câteva locaţii secundare, precum două pub-uri din oraş, respectiv Sala festivă a Colegiului Naţional „Kolcsey Ferenc”. Spectacolele programate pentru această ediţie se vor desfăşura pe patru scene, iar organizatorii promit concerte de zile mari care vor atrage spectatori nu doar din Satu Mare, ci şi din alte judeţe, respectiv din Ungaria.

Pe lângă concerte, spectatorii vor avea parte şi de expoziţii, precum cea dedicată marelui fotbalist de la Ferencvaros (Ungaria), Albert Florian, singurul sportiv maghiar care în 1969 a câştigat balonul de aur, dar şi un meci de fotbal ce va avea loc în data de 23 august, pe Stadionul Olimpia între „old boys” de la Ferencvaros şi cei de la echipa fanion a Sătmarului care cu decenii în urmă au înscris numele oraşului şi judeţului nostru pe harta fotbalului naţional.

Senatorul Pataki Csaba a declarat că acest eveniment a devenit deja o tradiţie în municipiul Satu Mare, având scopul de a prezenta şi promova valorile tradiţionale şi culturale a comunităţii maghiare din această regiune.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 22, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.